Cum linistesti un bebelus care plange – 3 trucuri ce functioneaza

Printre primele griji pe care o mama si le face pentru copilul sau e cea legata de plansul necontenit, momentele in care nu stie ce sa mai faca si cum sa il mai ingrijeasca, incat bebe sa se opreasca din plans. Exista insa 3 trucuri, deloc intuitive, ce te pot ajuta sa iti linistesti copilul rapid atunci cand plange.

Cum linistesti un bebelus care plange

Primele trei luni de viata ale bebelusului tau, sau al patrulea trimestru, sunt practic extensia celor 9 luni petrecute in uter.
Unii bebelusi se acomodeaza mai rapid ca altii la viata extrauterina.
Pentru momentele cand bebe plange fara incetare, desi ai rezolvat toate posibilele cauze, incearca acesti 3 pasi, pentru a recrea viata in uter:

1. Recreaza miscarea din uter

Daca stai sa te gandesti, realizezi asta: Cat a fost in uter, bebe nu statea intr-un singur loc nemiscat, caci nici tu nu stateai mereu nemiscata.

Un patut de bebe complet nemiscat il poate duce la exasperare, in timp ce miscarile ritmice si energice il pot linisti, in mod paradoxal.
In acest sens, incearca un balansoar, mersul in carucior, leganatul sau purtalul lui in port-bebe.

2. Recreaza sunetele din uter

Din interior spre exterior, sunetele nu se aud la fel cum le percepem noi.
In timpul petrecut in uter, bebelusul aude constant zgomote, un „shhh” continuu, precum un rau ce curge repede. Acesta din urma e sunetul cauzat de sangele pompat prin artere, pe care bebe il aude mai clar ca orice in uter.

Este, asadar, o greseala sa incerci sa faci liniste de mormant cand bebe e nelinistit si nu reuseste sa se calmeze. Un zgomot sustinut si ritmic, precum e cel de aspirator (cu care dai eventual intr-o alta camera), l-ar putea ajuta sa se calmeze.

3. Recreaza forma uterului, in jurul copilului tau

Uterul, in raport cu bebelusul, nu e un spatiu vast, in care bebe pluteste in voie. Uterul se dezvolta si creste odata cu bebelusul, deci il tine permanent inghesuit si bine strans.
Odata venit pe lume insa, bebelusul simte libertatea de miscare din jurul corpului, iar asta nu-i neaparat ceva bun.

Pentru a recrea senzatia de lipsa de spatiu din uter, infasa bebelusul la inceput, mai ales in timpul noptii, pentru a-l ajuta sa doarma mai bine si pentru a controla miscarile din reflex, ce il pot trezi plangand pe bebe.

Sursa: theheartysoul.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton