Cum poți integra inteligența artificială în educația copilului

Sursa foto: Shutterstock

Cei mici sunt mari pasionați de tehnologie, pentru că device-urile sunt prezente în viața lor încă de la cele mai fragede vârste. Copiii de azi sunt nativi digitali, de aceea este recomandat să-i familiarizezi cu noțiuni precum inteligență artificială, internetul lucrurilor, programare și robotică. Îți prezentăm în continuare câteva sfaturi despre cum să integrezi în educația prichindeilor aceste elemente inovative.

Oferă-i posibilitatea să participe la cursuri de programare pentru copii

Primul pas spre învățarea noțiunilor din lumea digitală îl reprezintă participarea la cursuri de programare pentru copii. Alege tematica potrivită vârstei lor și monitorizează-le evoluția, ca să-i îndrumi spre cele mai potrivite activități educative. Află care este nivelul lor de cunoștințe și ce le place din oferta vastă de softuri, aplicații și limbaje de programare.

Pot să aleagă workshop-uri online de programare, cursuri de Scratch, Minecraft, Java, ore de coding și aplicații mobile pentru începători. Vor învăța jucându-se și vor deprinde cunoștințe structurate, ce le vor fi utile pentru școală și-i vor ajuta în hobby-ul lor, informatica.

Combină cursurile de programare vizuală cu programare în linie de cod și logica jocurilor 2D, apoi 3D. Astfel cei mici pot să obțină primele certificări de programator junior și să ducă la un nivel superior pasiunea lor pentru tehnologie.

Cumpără-i jucării inteligente, jocuri educative STEM și kituri de robotică

Cadourile pentru copii reprezintă o oportunitate să le oferi celor mici jucării inteligente, precum robot interactiv Tobbie cu inteligență artificială, jocuri educative STEM și kituri de robotică. Ai la dispoziție o gamă largă de seturi cu animale, rachete spațiale, elemente de construcție și asamblare, mostre de minerale, sistem solar, blocuri logice ș.a.

Poți să le dăruiești cadouri de Sărbători inedite și interesante: kit robotică de construcție roboți solari și hidraulici, mână de cyborg hidraulică sau braț robotic cu telecomandă, kit de construcție mașini 4×4 cu motor pe apă sărată, coding robot, kituri de programare Code-A-Maze.

Variază jucăriile inteligente cu jocuri de strategie, board games trivia și jocuri de perspicacitate. Astfel îi vei ajuta pe cei mici să-și dezvolte gândirea logică și capacitatea analitică, pentru a înțelege mai ușor conceptele din domeniul informaticii. 

Vizitați împreună expoziții de tehnologie și parcuri tematice pentru micii inventatori 

Completează cursurile de programare și orele petrecute în compania jucăriilor inteligente cu experiențe live, care să consolideze cunoștințele despre dispozitive digitale, inteligență artificială și robotică. Vizitați împreună expozițiile de tehnologie și încurajează-l pe cel mic să pună întrebări, ca să participe activ la întâlnirea cu viitorul.

Când mergeți în vacanță, include în excursiile cu familia și vizite la parcuri științifice precum Destiny Park și Muzeul Copiilor din București, Futuroscope din Franța sau Centrul de Știință din Delft. Micii inventatori vor fi încântați să afle lucruri noi și să experimenteze device-uri complexe, roboți multifuncționali, tehnologii digitale.

Inspiră-te din sfaturile prezentate și integrează în educația copilului tău elemente inovative precum inteligența artificială și robotica!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial