Cum reduci riscul de apariție a sindromului de moarte subită

În fiecare an, în Statele Unite, peste 2500 de bebeluși cu vârste între 1 lună și 1 an își pierd viața fără vreo aparentă cauză. Sindromul de moarte subită la sugari este cu atât mai înfricoșător cu cât există prea multe întrebări și prea puține răspunsuri referitor la ce îl declanșează și cum poate fi evitat. Câteva măsuri pe care le poți lua pentru a reduce la minim riscurile.

 

  • Culcă bebelușul pe spate în pătuț – în camera lui, sau în camera ta, dar nu în pat cu tine. Dacă doarme în camera lui,  instalează acolo un monitor care să te atenționeze când ceva nu e în regulă.

 

  • Nu încălzi prea tare camera în care doarme bebelușul. Temperatura optimă este de 18 grade Celsius. Menține temperatura între 16 și 20 de grade Celsius, fără prea mari variații pe parcursul zilei. Folosește un termometru de cameră care să-ți indice corect temperatura.

 

  • Nu depozita în patul copilului perne, jucării din pluș, pături. Folosește pentru învelit o pătură subțire sau un sac de dormit, special conceput pentru bebeluș. Nu se folosesc pilote sau plăpumi pentru copiii mai mici de un an. Nu folosi niciun fel de accesori care are șnururi.

 

  • Asigură-te că lenjeria de pat nu-i acoperă creștetul capului – bebelușii elimină excesul de căldură prin creștetul capului și orice dereglare a 'termostatului' este periculoasă.

 

  • Nu fuma în casă dacă ai un bebeluș (de preferat ar fi să renunți cu totul…) Cercetările arată că riscul de apariție a sindromului de moarte subită este mult mai mare în familiile de fumători.

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton