Cum a reusit Ela Craciun sa previna colicile la cel de-al treilea copil

Ela Craciun a nascut al treilea copil in toamna lui 2018 si se declara o mama foarte fericita. Baietelul ei cel mic nu se trezeste noaptea, nu plange si nu are colici. In plus, el si-a dublat greutatea in primele doua luni de viata. Si totul se datoreaza, crede Ela, Adrianei Bachmann, specialist in ingrijirea nou-nascutilor, care a venit din SUA si a ajutat-o sa-si inteleaga mai bine bebelusul. 

„Tot secretul stă în poziția în care îi dai să mănânce și tehnicile de scos aerul din burtică. În primele săptămâni cu Nicholas am avut câteva nopți în care mă trezeam la 4, 5 și 6 dimineața, pentru că uitasem care sunt tehnicile și pozițiile exacte, dar imediat ce a venit Adriana, când avea 7 săptămâni, s-a rezolvat orice problemă. Mă pregătisem cu un sirop de colici din Germania, pe care i l-am dat de câteva ori, dar când a ajuns Adriana mi-a zis din start: „Nu există colici dacă îi dai să mănânce cum spun eu'. Și chiar așa a fost. Din prima seară în care a ajuns și s-a ocupat ea de el, nu s-a mai trezit noaptea', a scris vedeta pe blogul ei.

Reguli care previn colicile la bebelusi

In primul rand, mesele trebuie sa dureze mult, cel putin o ora, ca sa fii sigura ca bebelusul mananca suficient.

'Ca să te asiguri că bebelușul mănâncă cât trebuie și cum trebuie ai nevoie de timp. Nu e suficient să alăptezi 5 minute și dacă bebelușul a adormit să renunți, pentru că în felul acesta nu va reuși nici să doarmă suficient, nici să ia în greutate. Mesele durează aproximativ o oră jumătate, timp în care cel mic mănâncă, faci pauze pentru a scoate aerul din burtică, vă jucați, apoi reiei masa. Dacă îl lași să mănânce 5-10 minute nu este suficient. La fel de important când alăptezi este să cântărești bebelușul înainte și după ca să vezi cât a mâncat din necesarul de ml pentru o zi', spune Ela Craciun. 

 

In al doilea rand, nu este indicat sa folosesti zgomotul alb pentru a linisti copilul. Multe teorii spun ca zgomotul alb (aspirator, uscator de par, etc) ii ajuta pe bebelusi sa se calmeze. Ela Craciun nu este de acord. 'Dacă un bebeluș are dureri de burtică, simte disconfort la stomăcel, cum ar putea zgomotul să calmeze durerea? Se va opri din plâns? Da, de epuizare, nu pentru că se simte mai bine. Bebelușii au nevoie de liniște atunci când dorm pentru ca creierul lor să se dezvolte. Să lași un copil în zgomot de aspirator sau de feon mi se pare greu de imaginat. Gândiți-vă dacă voi, ca adulți, ați putea să dormiți sau să vă liniștiți cu un astfel de sunet. Sau, mergând pe logica pentru care se folosește acest white noise, încercați să vedeți dacă ascultând acest zgomot vă va trece durerea de stomac.'

 

Un bebelus poate sa doarma toata noaptea abia dupa 10 – 12 saptamani de viata. Pana atunci, asteapta-te sa te trezesti de mai multe ori pe noapte. 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton