Cum să ai mai multă energie!

Tot mai multe sunt zilele în care eşti lipsită de energie, dar ce să te faci? Vara de-abia începe! Pentru un plus de tonus fizic şi mental, ţi-am pregătit combinaţia invincibilă pentru a face faţă.

Curăţenia, un energizant natural – fă ordine în minte

Mi-am început dimineaţa cu o repriză de organizare a hainelor şi am fost suprinsă să constat că la final eram plina de energie.

Ştiu! Curăţenia e ultimul lucru de care ai chef, la orice ora din zi, şi mai ales dimineaţa!

Dar, aparent paradoxal, te ajută să-ţi sporeşti nivelul de energie şi să-ţi pui ordine în gânduri.

Iar dacă nu ma crezi, testează pe o zonă de mici dimensiuni (frigider, dressing), şi fii atentă la reacţia corpului.

Un măr pe zi

Înca nu s-a stabilit dacă datorită consistenţei sau a cantităţii de apă sau, pur şi simplu, pentru că este un fruct plin de nutrienţi necesari organismului, dar merele sunt nr. 1 la capitolul alimentaţie anti-oboseală, conform autoarei cărţii 1001 Remedies&Natural Cures, Esme Floyd.

Stai drept!

Ştiai că prin simpla aplecare a spatelui, consumi foarte multă energie? În poziţia aplecată, capul cântareşte mai mult decât în mod normal, faţă de poziţia normală, când muşchii nu trebuie să depună nici un efort pentru a-l susţine.

Voluntar de profesie

Răsplata pe care o primeşti în momentul în care faci ceva făra a aştepta o recompensă materială se traduce prin cantitatea de endorfine eliberate de organism, şi efectele acestora, care pot dura ore întregi.

Pot fi lucruri simple, de la a pregăti o ceaşcă de ceai unei colege, a te oferi voluntar să organizezi petrecerea de final de an pentru clasă fiicei tale şi până la a-ţi oferi serviciile unei asociaţii non-guvernamentale.

Gustări la prima oră? Cu morcovi şi migdale, vă rog!

Înlocuieşte biscuiţii pe care-i foloseşti pentru a-ţi potoli foamea cu fructe şi legume uscate – sunt o super-sursă de vitalitate şi energie, iar asta nu trebuie să ţi-o spună nutriţioniştii.

Respiră adânc

Iată cum poţi combate somnul de la ora 16, şi nu, nu este vorba despre porţia extra de ciocolată atât de savuroasă pe care apoi o regretăm.

Inhalează aroma a câteva picaturi de ulei esenţial de tămâie puse pe un serveţel şi vei vedea că te va ajuta să te remontezi imediat.

vezi ce alte lucruri mai poți face pentru un plus de energie. Citește continuarea articolului pe avantaje.ro

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport