Cum să ai un abdomen fabulos!

Chiar dacă ai câteva kilograme în plus, dacă musculatura abdominală este lucrată, nu vei arăta grăsuță. Uite câteva trucuri care te ajută să ai un abdomen fabulos, cu condiția să fii consecventă și să nu chiulești de la sport!

 

  • Exercițiile sunt importante, dar nu vei avea un abdomen sculptat dacă nu vei mânca ce trebuie. Dacă vrei să ai 'pachețele' trebuie să mănânci proteine, lactate degresate, fructe, legume și cereale integrale.
  • Ca orice altă grupă de mușchi și mușchii abdominali au nevoie de repaos – este bine să nu lucrezi abdominalii 2 zile la rând intensiv. Lasă-i să se recupereze și să lucreze între antrenamente.
  • Dacă vrei să ai abdomenul bine definit trebuie să schimbi antrenamentul pentru această grupă de mușchi la fiecare 4-6 săptămâni – spun specialiștii în fitness.
  • Ai grijă de oblici și abdominalii joși – cele mai multe exerciții pentru abdomen neglijează aceste grupe, dar tocmai oblicii bine lucrați definesc frumos un abdomen.
  • Nu e musai să tragi de fiare, ca să ai abdomenul sculptat. Foarte multe exerciții de Pilates și poziții Yoga lucrează musculatura pe lung și ajută la definirea musculaturii și tonifierea ei.

Uite ce vedete au cele mai lucrate abdomene – n-ai vrea și tu să arăți așa?

(foto deshidere Shutterstock, galerie de imagini Hepta)


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport