Cum să alegi căruciorul perfect pentru bebe. Așa vei găsi cea mai bună ofertă

Căruciorul este unul dintre lucrurile indispensabile pentru bebelușul tău, iar dacă nu îl alegi pe cel mai bun, riști o mulțime de neplăceri.

Este un accesoriu de care ai neapărată nevoie și pe care sigur îl vei cumpăra pentru copilul tău. Pentru că pe piață există o ofertă generoasă din acest punct de vedere, îți vom arăta care sunt cele mai importante principii după care trebuie să te ghidezi când alegi căruciorul copilului tău. Nu vei avea doar cel mai bun cărucior, ci vei putea să faci o alegere în cunoștință de cauză, știind bine prețurile și dotările cu adevărat importante. Uite după ce trebuie să te uiți:

  1. Nu cumpăra primul cărucior pe care îl vezi. Iată ce trebuie să faci

Primul pas către o achiziție inutilă este graba. Documentează-te puțin înainte, verifică prețurile și abia apoi cumpără căruciorul. În prezent este mai ușor ca niciodată să te informezi și să vezi care sunt prețurile orientative, detaliile tehnice și dotările unui produs, așa că ar fi păcat să nu o faci. Dacă te uiți printre aceste cărucioare sport vei vedea care este diferența dintre un cărucior ales la întâmplare și unul gândit special pentru confortul copilului și al părinților.

Tot acolo vei vedea și prețurile după care să te orientezi când cumperi un astfel de accesoriu. După cum vezi, ai variante care pleacă de la prețuri infime, până la unele mai scumpe, dar și cu dotări pe măsură. Indiferent ce alegi, cert este că vezi găsi acolo toate informațiile legate de funcționarea căruciorului.

  1. Siguranța copilului și confortul său sunt esențiale. La ce să fii atentă

Când ești în căutarea unui cărucior, fii atentă la la criteriile care țin de siguranță – centură, poziția copilului. Nu uita să te uiți după informații legate de suspensie. În parcuri, de exemplu, există alei cu pietriș, care ar putea duce la un disconfort crescut pentru copil în cazul în care căruciorul nu are suspensie.

  1. Ghidează-te după cât de ușor îți va fi să ieși cu el din casă, să-l transporți și să-l depozitezi

Sigur că un cărucior are drept menire plimbarea copilului, însă asta nu înseamnă că acesta este singurul criteriu. În defintiv, înainte ca bebe să fie așezat în el, tu însăți va trebui să-l scoți din casă, să cobori pe scări cu el, să-l transporți. De multe ori aceste lucruri le face chiar mama, așa că trebuie să alegi un cărucior ușor și care să se plieze cu ușurință. Sigr nu vrei să te chinui cu el în timp ce îl ții în brațe pe bebe, așa că ia în calcul acest aspect.

  1. Cum se spală căruciorul

Nu te-ai gândit la asta până acum, nu-i așa? O facem noi pentru tine așa încât să nu fii pusă în fața unei probleme fără rezolvare. Materialul textil al căruciorului trebuie spălat destul de des atât din cauza prafului de afară, cât și din cauză că micuții îl pot murdări cu lapte, ceai sau alte alimente. Ține cont de acest lucru și asigură-te că poți scoate căptușeala pentru a o spăla la mașină. Este un aspect care ține de igiena și sănătatea copilului tău, așa că nu trebuie omis.

  1. Optează pentru un cărucior cu mâner reglabil

Copilul trebuie plimbat zilnic, așa că trebuie să te asiguri că ai o poziție confortabilă în timpul ieșirilor cu bebe. Mânerul reglabil te ajută să ajustezi înălțimea în așa fel încât să nu stai aplecată și să nu ai o poziție care să-ți provoace dureri de spate. După câteva ore petrecute într-o poziție inconfortabilă, la care se adaugă o mulțime de alte treburi pe care trebuie să le faci prin casă, îți vei da seama cât de prețios este mânerul reglabil.

Care ți se pare cel mai important criteriu după care trebuie ales căruciorul pentru copil?  

Sursa foto: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul