Cum să alegi cea mai bună bavețică pentru bebeluși?

Sursa foto: Shutterstock

Părinții se confruntă adesea cu dileme în ceea ce privește alegerea produselor potrivite pentru bebeluși. Criteriile pe care trebuie să le ai în vedere în afara celor de calitate și sănătate sunt specifice produselor respective. Bavețica pentru bebeluși este un articol necesar, util, în zeci de variante și mii de culori. Poți alege varianta potrivită pentru bebeluși cunoscând fiecare tip în parte și avantajele oferite de acestea. 

Confecționate din cele mai variate materiale, cu texturi, forme, culori și accesorii inedite, bavețica pentru bebeluși este un produs care nu trebuie să lipsească din trusa de accesorii utile. Ne-am propus să îți oferim în acest material informațiile necesare despre materialele și funcționalitatea acestor produse pentru ca tu să alegi cea mai bună bavețică pentru bebeluși. 

Tipuri variate de bavete 

De unică folosință sau realizate din materiale menite a fi utilizate frecvent, bavețica pentru bebeluși este un produs util și funcțional indispensabil în primele luni de viață ale copiilor. Găsești bavete pentru bebeluși online și în magazinele în care există accesorii pentru cei mici, din cele mai variate țesături pentru ca tu să achiziționezi variantele potrivite fiecărui tip de activitate. 

Nou-născuții au nevoie de bavețică din bumbac cu interior impermeabil când sunt hrăniți și nu numai, pentru că uneori pot saliva. Bumbacul este un material popular pentru că este absorbant și nu provoacă iritații. Când mai cresc și se confruntă cu erupțiile dentare copiii au nevoie aproape permanent de bavețică din bumbac pentru că vor saliva continuu, iar rolul acesteia va fi în această perioadă de protecție împotriva udării hainelor. 

Siliconul este un material frecvent utilizat la confecționarea bavetelor, fiind ușor de curățat și impermeabil. Bavețica pentru bebeluși din silicon cu buzunar pentru reținerea resturilor de mâncare și a murdăriei este practică și poate fi utilizată pe termen lung. 

Există și alte materiale impermeabile din care sunt confecționate bavetele pentru bebeluși, unele sunt cu mânecă lungă și buzunar și pot fi îmbrăcate pentru a proteja mai bine hainele micuților. 

Materiale de calitate, hipoalergenice

Cu textură absorbantă, dar care permite aerului să circule, menținând pielea uscată, așadar oferă confort sporit, bavețica pentru bebeluși este confecționată din materiale de calitate, hipoalergenice, care nu produc iritații sau alte inflamații pielii sensibile.

Dacă achiziționezi aceste produse din magazinele de profil ai acces la articole fără alergeni, coloranți sau materiale cu potențial agresiv, majoritatea bavetelor existente pe piață sunt sigure și rezistente. Dacă sunt utilizate și întreținute conform indicațiilor producătorului vor avea o durată lungă de viață și îți vor proteja copilul corespunzător. 

Dimensiune, formă și sistem de închidere

Bavețica pentru bebeluși poate fi de formă diferită, trebuie să cumperi varianta potrivită copilului tău. Cele cu colțuri rotunjite acoperă o suprafață mai mică, cele dreptunghiulare și mai lungi pot proteja aproape toată zona din față a bluzei, în timp ce bavetele cu mâneci lungi și sistem de închidere la spate sunt îmbrăcate și oferă siguranță mare împotriva resturilor alimentare. 

Bebelușii pot fi destul de agitați, trag de toate lucrurile, un motiv în plus să acorzi importanță sistemului de prindere în jurul gâtului, unele au capse, altele scai sau nasturi. Atenție sporită trebuie să acorzi și în momentul în care potrivești bavețica la gât pentru a nu strânge prea tare. 

Pentru că bavetele sunt în culori vii sau au personaje din desene, cei mici sunt încântați, dar și rutina este importantă, așadar, în ciuda tuturor împotrivirilor, bebelușii trebuie învățați treptat cu aceste accesorii. 

Adaptabilitatea și posibilitatea ajustării bavetei sunt esențiale pentru a asigura o durată mai mare de utilizare. Un sistem de închidere care permite ajustarea pe măsură ce bebelușul crește, precum arici sau șnururi, este o investiție bună în acest sens.

Cea mai bună bavețică pentru bebeluși trebuie aleasă ținând cont de materialului ideal, dimensiunea și forma potrivite, precum și de siguranța sistemului de închidere. Fiecare copil este diferit, nevoile lor pot varia, de aceea este esențial să ai informațiile necesare și să optezi pentru produse care să protejeze și să asigure confortul, fără a neglija funcționalitatea acestora. 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial