Cum să alegi fardurile în funcție de culoarea ochilor

Un machiaj perfect trebuie să se asorteze cu evenimentul la care participi, fie acesta de zi sau de seară, cu vestimentația, tematica, locul și, mai ales, cu nuanțele ochilor tăi: verzi, căprui, albaștri etc. Alături de produsele make-up de calitate, vei întoarce privirile tuturor datorită unei tehnici impecabile și printr-un blending de culoare de invidiat!

Dacă vrei să știi cum alegi fardurile de pleoape potrivite pentru forma ochilor, dar și culoarea acestora, atunci nu trebuie decât să citești informațiile următoare, să ai pregătite produsele potrivite, o oglindă, lumină pentru tehnica make-up și ești gata să realizezi întocmai machiajul ideal pentru ochii tăi!

Machiajul pentru ochii verzi

Persoanele care au ochii verzi se pot bucura de nuanțe irezistibile, de la un verde turcoaz până la tonuri închise de verde smarald și opal. Printre cele mai îndrăgite palete cromatice pentru ochii de culoarea verde sunt: roz, arămiu, bej, maro, roșcat, corai, mov, lila și violet. 

Verdele oferă ochilor un aspect pătrunzător și misterios, așa că poți încerca un machiaj în tonuri mai închise sau mai deschise de verde. De exemplu, dacă ai ochii de nuanța verde lime, atunci încearcă un ton mai închis, precum verdele imperial, englez sau cel de sticlă.

Machiajul pentru ochii albaștri

Ochii albaștri se potrivesc cu nuanțe intense și puternice. Deoarece te bucuri de ochi expresivi și de invidiat, fiecare culoare îți va oferi o altă înfățișare. De exemplu, pentru un efect dramatic și sobru, optează pentru nuanțe de gri, negru sau tonuri închise de albastru. Pe de altă parte, dacă vrei un machiaj natural, ideal pentru activitățile de zi cu zi, atunci alege tonurile pastelate și deschise.

Printre paletele cromatice de make-up favorite sunt: oranj, auriu, argintiu, bej, violet, bordo, turcoaz, negru, albastru, kaki. Nuanțele pentru machiajul de seară trebuie să pună în valoare feminitatea, încrederea și senzualitatea ochilor tăi, iar cel de zi va pune în valoare inocența, feminitatea și eleganța.

Machiajul pentru ochii căprui

Persoanele cu ochii căprui se bucură de o paletă cromatică versatilă și variată! Chiar dacă te pregătești pentru un eveniment de zi sau de seară, vei cuceri instant privirile celor din jur cu orice culoare de make-up. 

Cu toate acestea, printre nuanțele favorite se numără: maro, bronz, auriu, lila, prună, violet, verde, kaki, negru, roz, albastru, grena etc. Pentru ochii căprui combină 2-4 culori complementare și bucură-te de un aspect chic, trendy și aparte. Nu uita să dai un touch final machiajului cu un eyeliner și un creion contur care să intensifice privirea.

Machiajul pentru ochii negri

Ochii negri, asemeni celor căprui, pot fi asortați cu foarte multe nuanțe și tonuri cromatice. Astfel, pentru machiajul de zi alege griul, bejul, auriul, sau bleumarinul, iar pentru evenimentele speciale și cele de seară alege culori îndrăznețe, precum verde smarald, violet, argintiu și auriu. Optează pentru un finish strălucitor, cu glitter, în defavoarea texturilor mate.

Sfaturi pentru machiajul ochilor

  • Folosește întotdeauna o cremă hidratantă sau un primer pentru pleoape înainte de aplicarea machiajului.
  • Alături de culoarea ochilor, este important să ții cont și de tonul tenului tău: 
    • ten cu tendințe albăstrui – fard roz, violet, roșu sau albastru;
    • ten bronzat – maro, bej, gri, oranj, negru;
    • ten cu tendințe roșiatice – auriu, roz, ciocolată, verde;
    • ten galben – roz, gri, kaki, verde, maro.
  • Nu uita de machiajul sprâncenelor! Acesta va da expresivitate feței.
  • Folosește ondulatorul pentru gene (în special pentru evenimentele de seară) deoarece le va oferi acestora un aspect alungit și va deschide ochii.
  • Alege întotdeauna mascara potrivită pentru nevoile tale, de exemplu: mascara pentru alungire, definire, curling, waterproof etc.

Indiferent dacă te pregătești pentru un eveniment de zi, de seară sau de ocazie, alege paleta de farduri pentru pleoape, mascara și eyeliner-ul în funcție de nuanțele ochilor tăi, astfel încât toată lumea să îți admire și complimenteze stilul de make-up, dar și paleta cromatică aleasă pentru ochi irezistibili și misterioși!

Sursa foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse