Cum să alegi rochia de ocazie potrivită pentru silueta ta?

Atunci când ai un eveniment special la care trebuie să participi, e necesar să te gândești la mai multe lucruri: unde îți vei face machiajul, ce tip de coafură îți dorești, dar și ce rochie să alegi. Este foarte important ca toate aceste aspecte să fie pe placul tău, tocmai pentru a te simți cât mai confortabil și feminină. Astfel, primul lucru de care trebuie să te ocupi este rochia, a cărei alegere poate fi ușor dificilă, mai ales dacă vrei să ții cont de forma corpului tău. Există 4 categorii mari de siluetă în care te poți încadra: forma de pară, clepsidră, triunghi inversat sau forma de măr. 

Iată câteva indicații prețioase în funcție de silueta, ce te vor ajuta atunci când ești în căutarea unei astfel de ținute: 

1.  Forma de pară 

Forma de pară presupune ca șoldurile tale să fie ceva mai mari decât partea de sus a corpului tău. Din acest motiv, atunci când construiești o ținută, e necesar să încerci să egalezi cele două părți, prin obiectele vestimentare. Astfel, în ceea ce privește rochiile de seară, e necesar să te orientezi către cele care îți marchează talia, sub formă de litera A. Mai mult, o astfel de formă îți permite să te joci în partea de sus, pe care o poți accentua cu diferite detalii, cum ar fi volănașele. 

2. Forma de clepsidră

Una dintre cele mai dorite forme, clepsidra îți ofere o multitudine de posibilități în ceea ce privește modul în care te poți îmbracă. Atunci când cauți rochii de ocazie, te poți orienta către cele mulate, cum ar fi cele de tip sirenă, dacă îți dorești una lungă,  pentru a-ți scoate forma corpului în evidență, dar poți opta și pentru cele mini, mulate sau care pun accentul pe talia ta. 

3. Triunghi inversat

Opusă formei de pară, forma triunghi presupune că partea ta superioară să fie ceva mai lată decât partea de jos. Din acest motiv, în cazul rochiilor accentul trebuie să cadă pe bustul sau talia ta. Asta presupune să optezi pentru rochii cu decolteu adânc, în formă de V sau rotund, care vor atrage toate privirile. Dacă respecți acest mic detaliu, nu contează dacă optezi pentru o rochie lungă, midi sau scurtă, atât timp cât ții cont de înălțimea ta. 

4.  Siluetă de tip măr 

Deși multe femei fug de această formă, ea are o mulțime de puncte forte dacă știi cum să le accentuezi. În cazul acesteia ai partea de sus destul de lată, talia nu este definită și poate chiar ai și puțină burtică, însă ai picioare subțiri. Astfel, e nevoie de rochii care să-ți lase la vedere picioarele și care să-ți ofere posibilitatea de a crea o talie. Astfel, orientează-te către rochițele ce au detalii în talie, de tip cloș. 

Indiferent care este silueta ta, Foggi.ro îți pune la dispoziție o gamă largă de rochii de ocazie superbe, în diverse mărimi. Odată ce înțelegi cu exactitate ce formă ai și accepți acest lucru, vei putea face alegerile potrivite pentru tine, urmând să strălucești la evenimentul la care participi. 

Sursa foto: pexels.com.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton