Cum să alegi teniși la modă și confortabili pentru copii?

De cele mai multe ori, alegerea unor teniși copii confortabili, dar la modă, se poate dovedi dificilă. Este tentant să optezi pentru cea mai adorabilă pereche de teniși, dar alegerea ei trebuie să depindă mai degrabă de o potrivire și funcționalitate adecvate, decât de modă. Desigur, nici aspectul fashion nu trebuie evitat, însă, în prezent, piața îți oferă zeci de modele din care să alegi.

Acordă atenție materialului din care sunt realizați tenișii pentru copii

Momentul oportun pentru a cumpăra pantofi pentru copii mici, începe de la vârsta de 18 luni. La această vârstă nu și-au dezvoltat încă propriul simț al stilului și al modei, însă cu siguranță vor simți nevoia unui pantof confortabil. Iar o pereche de teniși copii, poate fi o primă alegere perfectă, dat fiind confortul deosebit pe care îl oferă. 

Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când alegi teniși copii, este materialul. În ceea ce privește tenișii, vei putea alege din două tipuri de materiale: sintetice și naturale. Materialele sintetice sunt mai ușoare decât omologii lor naturale, făcându-le mai ușor de purtat și de păstrat curate. Dar nu permit pielii să respire bine și tind să prindă umezeala în interior. Dacă cel mic petrece timp afară jucându-se, atunci pantofii sintetici ar funcționa cel mai bine. 

Materialele naturale, cum ar fi pielea, sunt mai grele, mai groase și mai respirabile decât cele sintetice, oferind o potrivire excelentă și confort copiilor mici. Cu toate acestea, pot fi mai greu de îngrijit și se pot murdări cu ușurință. Pantofii din piele trebuie curățați numai cu o perie moale și săpun blând. Pielea este însă considerată a fi cel mai bun material pentru încălțămintea copiilor, deoarece oferă confort și protecție. 

De asemena, dacă talpa tenișilor este suficient de groasă, copiii nu vor aluneca chiar dacă afară este ud. Un material moale asemănător cauciucului este ideal pentru copiii mici, deoarece oferă o bază sigură și este mai ușor de curățat decât plasticul dur.

Asigură-te că alegi mărimea potrivită

Când te uiți la mărime, asigură-te că pantoful se potrivește perfect în jurul piciorului și nu alunecă. Alege o pereche care are suficient spațiu în zona degetelor de la picioare, pentru a preveni veziculele. De asemenea, caută pantofi cu talpă de cauciuc care oferă tracțiune și protecție împotriva obiectelor ascuțite.

Mărimea tenișilor trebuie să fie corepsunzătoare dimensiunii picioarelor copilului, pentru a le  permite să se miște bine, în orice moment. Amintește-ți, picioarele au nevoie de protecție, indiferent de vârstă.

Fiindcă tendința picioarelor copiilor este de a crește rapid, verifică mărimea, pentru a te asigura că pantoful se potrivește corect, fără goluri. 

Ține cont de stilul și selectează teniși copii la modă

Un pantof precum tenișii, reprezintă întotdeauna o alegere bună, mai ales atunci când copilului tău îi place să fie comod. Copiii sunt de obicei energici și se bucură de tot felul de activități fizice, așa că cel mai bine este să alegi o pereche de teniși cu vârf închis și o talpă adecvată. Caută tenisi copii care se potrivesc cu ținuta lui si au un design colorat. Culoarea contează, iar culorile strălucitoare îi atrag pe copii și le luminează ziua. Evită culorile întunecate, deoarece l-ar putea face micuțul tău sportiv să se simtă posomorât. În schimb, selectează opțiuni colorate cu modele. Vor fi adorați cu siguranță. 

Dacă este posibil, alege magazine online care îți oferă posibilitatea de retur gratuit. Poți cumpăra o pereche de teniși online și îi poți returna mai târziu dacă nu se potrivesc copilului tău. 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial