Cum să alegi ținuta potrivită pentru botez

La fel ca și o nuntă, un botez este un eveniment formal, dar totuși nu la fel de strict. Codul vestimentar poate include anumite limite și poate crea puțină presiune, dar nu este nimic care nu poată fi abordat. Din fericire, când vine vorba despre botez nu există niciun fel de reguli referitor la culorile pe care poți să le porți. Cu toate acestea, alegerea ta referitoare la ținută trebuie să fie în concordanță cu locația evenimentului și cu momentul în care acesta se va desfășura. Poți întreba familia dacă există preferințe referitor la îmbrăcămintea invitaților, iar dacă nu primești un răspuns afirmativ, atunci poți alege orice ținută care dă dovadă de eleganță și bun gust. Gândește-te la ținute monocrome, la rochii pastelate și neapărat un sacou care poate fi pus peste umeri la biserică. 

Deoarece este un eveniment vesel, poți alege culori mai strălucitoare reprezentate de rochii cu mâneci, pantaloni, fuste ori bluze. Toate sunt alegeri excelente, care te vor ajuta să arăți bine și să te simți extraordinar la acest eveniment special. Smart casual este alegerea perfectă pentru un botez obișnuit, iar pentru un eveniment mai elegant, ținuta va trebui adaptată în consecință. 

Un look inteligent poate beneficia de o ținută mai structurată. Alege costume din două piese sau rochii Zonia pentru botez, care pot reprezenta o ținută elegantă dar confortabilă. Pentru un look cu adevărat fabulos, nu uita să porți lenjerie modelatoare, care îți va perfecționa silueta, oferind un cadru ideal pentru piesele vestimentare. 

Dacă evenimentul la care vei merge se anunță fi unul elegant, într-o locație deosebită, va trebui să ai în vedere stiluri mai clasice și chiar formale. O rochie petrecută dintr-un material cu ținută este o alegere bună, deoarece va adăuga structură siluetei tale și o va defini într-un mod care să te pună în valoare. Tăieturile drepte funcționează foarte bine, creând o siluetă simplificată. Culorile închise, cum sunt negru, bleumarin sau bordo pot fi puțin prea sumbre pentru o eveniment fericit, cum este un botez. Cu toate acestea, poți apela la mici artificii, cum ar fi un șirag de perle, o eșarfă vibrantă sau o pereche de pantofi colorați, care vor înveseli imaginea ta. 

Pentru un eveniment lejer, fără pretenții, poți opta cu succes pentru o rochie dintr-un material fluid, care se află la linia dintre formal și casual. O rochie midi mătăsoasă, cu un imprimeu în culori vesele, împreună cu un sacou de in, poate reprezenta alegerea perfectă pentru un botez în sezonul cald. 

O ținută bicoloră, alb-negru îți va scoate în evidență silueta și te va face să arăți subțire și înaltă. Evită să alegi o lungime deasupra genunchiului pentru rochia ta, deoarece nu este potrivită pentru un eveniment care începe cu o ceremonie în biserică. Completează această ținută cu o pereche de pantofi roșii, cu rujul și geanta în aceeași culoare, iar efectul va fi cu adevărat fabulos. 

Dacă ești genul care se simte cel mai confortabil într-o ținută construită pornind de la o pereche de blugi, atunci nu trebuie să-ți faci griji deoarece poți merge liniștită la un botez îmbrăcată așa. Pentru o pereche de blugi slim fit alege o cămașă largă și o pereche de stiletto de lac, în orice culoare. Opțional, pune o curea subțire în talie, și poartă accesorii masive la gât. Pentru o pereche de blugi evazați, alege o pereche de pantofi cu platformă înaltă și toc, dar neapărat cu vârful ascuțit. Pentru partea de sus alege un top mulat, care să ajungă până la limita blugilor, astfel încât abdomenul să nu fie expus în mod evident. Cu toate acestea, alege o pereche de blugi cât mai clasici, fără rupturi sau pete decolorate. 

Sursa foto: piqsel.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Moda de pici