Cum să alegi ținuta potrivită pentru copilul tău în funcție de eveniment

Toți părinții adoră să-și îmbrace copiii cu cele mai frumoase haine. Este bine să apreciem aceste momente atâta timp cât putem, pentru că în doar câțiva ani copilul va crește și va începe să-și manifeste propriile preferințe în materie de vestimentație. Dacă hainele pentru zi cu zi sunt ușor de ales, cele pentru ocazii pot ridica unele dificultăți. Trebuie să te oprești la materiale comode, la modele actuale, iar imaginea finală să arate perfect. Poți vedea aici modele de rochițe de ocazie colorate pentru fetițe, iar în continuare află care sunt cele mai importante recomandări pentru a ști cum să alegi ținutele potrivite pentru cei mici. 

  1. Respectă tendințele actuale

Copiilor le place să fie în centrul atenției, iar ocaziile speciale nu fac excepție. Cu cât vor fi îmbrăcați cu haine mai stilate și mai la modă, cu atât vor fi mai populari printre prietenii lor. Alege piese vestimentare de calitate, rezistente și cu modele atractive, astfel încât copilul tău de-abia să aștepte să mergeți la petrecere. 

  1. Ține cont de tema anunțată

Atunci când mergeți la cumpărături, să aveți mereu în minte destinația hainelor pe care le veți achiziționa. Dacă invitația este la o petrecere în aer liber, nu are niciun rost să cumpărați o rochiță de balerină sau pantofi cu sclipici. Pe lângă risipa de bani, odată ajuns la petrecere copilul tău se va simți ca fiind din alt film. Așa că nu uita să-ți pui întrebarea pe care mulți părinți o evită: sunt potrivite aceste haine? 

  1. Alege produse de calitate

Hainele pentru copii pot fi destul de scumpe, dar nu e chiar cea mai bună idee să faci aici economii. Așa cum nu toate hainele scumpe sunt de calitate, nici toate hainele accesibile nu sunt de evitat. Caută să găsești echilibrul perfect între preț și calitate. Rezultatul va fi o ținută frumoasă și apreciată, care poate fi utilizată de mai multe ori și poate fi transmisă chiar, fraților mai mici. 

  1. Cumpără măsura potrivită

Da, poate fi tentant să alegi niște haine mai mari, în ideea 'să le poarte și la anul'. Chiar dacă uneori poți aplica această strategie, atunci când e vorba de haine pentru o ocazie specială este bine să o eviți. Nu are niciun rost ca băiatul tău să aibă un sacou care atârnă pe el și care are mânecile prea lungi sau fetița ta să aibă o rochie lălâie și largă, pe care o târăște pe jos. Efectul va fi exact invers față de ceea ce ți-ai dorit: să ai un copil prezentabil, fericit și frumos îmbrăcat. Chiar dacă se poate ca investiția să fie mare, iar hainele să fie purtate doar o dată, oferă-i copilului șansa de a învăța să se respecte și să-și cumpere tot ce e mai bun, 

  1. Alege accesoriile cu grijă

Odată terminate cumpărăturile pentru haine, este momentul să treceți la accesorii. Alegerea unor accesorii potrivite va ajuta ca întregul outfit să iasă în evidență și să fie apreciat de toată lumea. Evită mărgelele prea mari, cerceii prea grei, cravatele prea late sau curelele prea largi. Ai de îmbrăcat un copil, iar accesoriile trebuie să aibă aceleași dimensiuni reduse ca și hainele. Va trebui să suplimentezi puțin bugetul, astfel încât să poți cumpăra tot ce este nevoie, de la haine la pantofi și de la cercei la brățări, dar toate să fie pentru copii. 

  1. Respectă nivelul de formalitate anunțat

Înțelegerea codurilor vestimentare clasice este importantă și se aplică și în cazul copiilor. Citește precizările de pe invitație pentru a ști cum să te pregătești, iar dacă ai nevoie de mai multe informații, nu te sfii să întrebi. 

Sursa foto: https://www.piqsels.com/


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Moda de pici