Cum să amenajezi camera copilului: 5 obiecte necesare

Pregătirea camerei primului copil este o sarcină pe care părinții trebuie să o ia în serios. De la documentarea în privința standardelor de siguranță ale unui pătuț până la recomandări despre cel mai rezistent și accesibil dulap – fiecare detaliu este extrem de important când vine vorba despre confortul și sănătatea celui mic.

Să amenajezi camera copilului poate fi dificil, mai ales că, în comerț, sunt atât de multe produse pentru bebeluși și e greu să-ți dai seama care dintre acestea vor fi cu adevărat necesare. Majoritatea obiectelor pe care le vei cumpăra vor avea la baza preferințele tale personale, dar unele dintre sunt esențiale pentru a-ți ușura munca și a-i oferi celui mic tot confortul de care are nevoie.

1. Umidificator

Un umidificator va menține proaspăt aerul din cameră, ceea ce va contribui la starea bună de sănătate a bebelușului. Acest aparat oferă protecție împotriva aerului uscat, mai ales în anotimpul rece. Iarna, din cauza sistemului de încălzire, aerul își pierde umiditatea naturală și devine uscat. Acest fapt poate provoca bebelușului dureri în gât, sinuzită și înfundarea nasului.

Când e vorba de umidificatoare, e bine să ai în vedere faptul că există două tipuri principale: cu abur cald și abur rece. Ambele aparate vor reda un plus de umiditate aerului, principala diferență fiind că cele cu abur cald vor elibera aer încălzit, în tip ce în cazul celorlalte aerul va fi la temperatura camerei sau mai rece.

2. Pat

Este poate printre cele mai importante obiecte de mobilier din camera copilului, și, cel puțin în primele luni de viață, este locul în care cel mic va petrece cea mai mare parte a timpului. De aceea, patul va fi elementul central din camera bebelușului, iar alegerea lui poate fi dificilă. Principala caracteristică de care ar trebui să ții cont când alegi un pat pentru copil este calitatea materialelor din care este confecționat. Modelul acestui obiect de mobilier, culoarea care ți se pare potrivită pentru camera bebelușului sau prețul pe care ești dispus să-l plătești sunt mai puțin importante față de structura de siguranță pe care trebuie să o aibă un pat.

Odată ales patul, este timpul să cauți celelalte obiecte care vor completa locul de dormit al bebelușului tău. Aici oferta este mult mai diversă, iar imaginația joacă un rol important. Lenjerii de pat, pături, perne – toate sunt elemente importante pentru ca cel mic să se bucure de un somn liniștit, iar materialele din care sunt confecționate ajută mult în acest proces.

3. Masa pentru înfășat și îngrijirea copilului

În primul an de viață al copilului, vei pierde din vedere numărul scutecelor schimbate. Cu toate că abilitățile tale în domeniu se vor îmbunătăți în timp și vei putea face asta oriunde, este important să existe, în camera bebelușului, un loc destinat acestei activități. Mesele pentru înfășat sunt de diferite modele, unele au rafturi pentru depozitarea scutecelor și a șervețelelor umede, altele au cădiță inclusă, iar alegerea lor este una subiectivă.

 4. Dulap

Copiii au acest „talent de a se murdări cu foarte mare ușurință și nu întotdeauna schimbarea hainele este o plăcere (nici pentru cei mici, nici pentru părinți). Un dulap în care toate obiectele vestimentare sunt aranjate în ordine îți va ușura, de multe ori, munca. Un astfel de obiect de mobilier pentru copii ar fi bine să aibă cel puțin trei sertare, dar și compartimente pentru șosete, bavețici și alte obiecte mici.

5. Monitor audio și video

De multe ori este greu pentru părinți să doarmă într-o cameră separată față de bebelușii lor, dar monitorul audio și video le dă posibilitatea de a fi mereu în contact cu ei. Astfel, ei pot auzi și urmări fiecare mișcare a copilului, atât în timpul zilei, cât și al nopții. Monitorul pentru bebeluși devine astfel unul dintre cele mai importante obiecte din camera celui mic.

Un fotoliu confortabil pentru zilele și nopțile pe care le petreci în camera celui mic, încercând să îl adormi, precum și o lumină de veghe, care să te ajute să te ghidezi până la patul bebelușului, atunci când are nevoie de tine în timpul nopții, se numără, de asemenea, printre obiectele pe care să le ai în vedere când îi amenajezi camera

(P) Articol realizat in colaborare cu dezumidificam.ro.

Sursă foto: Photographee.eu/ Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul