Cum să amenajezi un spațiu de lucru în camera bebelușului: 7 sfaturi

Venirea pe lume a unui copil este din ce în ce mai aproape și a început deja să te preocupe amenajarea camerei bebelușului? Locuiești într-un apartament cu spațiu restrâns și îți faci griji cu privire la organizarea în cel mai mic detaliu a locuinței? Mai mult decât atât, lucrezi de acasă și nu știi unde să strecori biroul, acum că locuința trebuie să corespundă noilor nevoi în viața de familie? Nu trebuie să-ți faci griji, căci nu va trebui să renunți nicidecum la spațiul de lucru sau la camera destinată copilului. Soluția este amenajarea spațiului de lucru în camera bebelușului! 

Știm că poate părea o misiune imposibilă, mai ales dacă nu te bucuri de un spațiu prea generos. Cu toate acestea, cu un strop de inspirație și cu puțină organizare, vei putea să amenajezi spațiul, în așa fel încât să fie suficient de confortabil pentru copil, dar și suficient de ordonat pentru lucrul de acasă. În acest sens, ți-am pregătit în cele ce urmează câteva sfaturi de amenajare, care să răspundă la întrebarea Cum să amenajezi un spațiu de lucru în camera bebelușului?'

  1. Gândește într-un stil minimalist de amenajare 

Desigur, nu dorim să spunem că este singurul stil de amenajare potrivit în această situație, însă îți sugerăm să aplici principiile stilului minimalist când dorești să eficientizezi spațiul camerei la maximum.

Astfel, fie că vorbim despre obiectele de care ai nevoie în realizarea task-urilor profesionale din fiecare zi, fie că vorbim despre cele necesare bebelușului, e important să eviți să aglomerezi încăperea. Cu alte cuvinte, mizează pe simplitate, căci altfel vei risca să obții un spațiu aglomerat, în care nici tu și nici micuțul nu vă veți simți confortabil. 

  1. Alege o paletă de culori neutră 

Paleta cromatică joacă un rol important în amenajarea oricărui spațiu, designerii de interior încurajează alegerea culorilor neutre, deoarece nuanțele alese corect pot crea iluzia unei încăperi mai mari, pot oferi căldură spațiului și îl pot transforma într-un mediu primitor. 

Accentele de culoare sunt binevenite oricând, așa că poți miza pe elemente precum o păturică așezată pe fotoliul de alăptat sau câteva elemente de decor pentru birou. 

  1. Mizează pe obiecte multifuncționale 

Atunci când vine vorba despre amenajarea spațiului de lucru în camera bebelușului, prin urmare, amenajarea unui spațiu restrâns, care îndeplinește roluri importante, este necesar să mizezi pe obiecte de mobilier multifuncționale. De pildă, poți păstra în sertarele aceleiași comode atât obiectele pe care le folosești zi de zi la muncă, cât și cele necesare pentru bebelușul tău. 

O bună organizare te poate ajuta în acest sens, mai ales că nu dorești să pierzi vreme căutându-ți agenda printre scutece și suzete! Câteva cutii de depozitare, pentru a separa obiectele tale de cele ale bebelușului se vor demonstra a fi destul de utile. 

  1. Alege piese de mobilier compacte 

Atunci când amenajezi spațiul de lucru în camera copilului, este esențial să alegi piese de mobilier compacte și să le eviți pe cele voluminoase. 

De exemplu, poți miza chiar pentru un birou integrat în alte piese de mobilier, acestea fiind elemente cu design compact, ideale pentru o cameră cu rol dublu. Indicat ar fi să alegi un birou cu sertare și polițe integrate, acestea fiind incluse în designul unor corpuri de mobilier mai mari, precum dulapul de haine. Și pentru ca amenajarea să fie completă, scaune de birou ideale pentru acest spațiu vei găsi aici.  

  1. Valorifică spațiul pe verticală 

Pentru a putea amenaja spațiul de lucru în camera bebelușului, ideal ar fi să prioritizezi depozitarea pe verticală, în așa fel încât să ai la îndemână toate cele necesare lucrului de acasă. Cum poți face acest lucru? Prin instalarea unor corpuri de mobilier suspendate, așa cum sunt rafturile și etajerele. Vor fi perfecte pentru diverse elemente de decor, dar și pentru aranjarea dosarelor și documentelor pentru birou!  

  1. Creează o atmosferă plăcută prin elemente de decor 

Elementele de decor atent alese vor reuși să te motiveze să rezolvi task-urile profesionale, dar și să creezi o atmosferă caldă pentru camera bebelușului. De pildă, poți alege să decorezi biroul sau rafturile de deasupra acestuia cu ajutorul unor plante decorative sau fotografii de familie, având grijă să nu aglomerezi spațiul. De asemenea, poți opta pentru o pătură colorată pentru fotoliul de alăptat, un carusel pentru pătuțul bebelușului sau un covor pufos, dispus în centrul camerei. 

Aceste mici detalii te vor ajuta să creezi o atmosferă prietenoasă și vor reuși să transforme încăperea pe care o împarți cu micuțul tău într-un spațiu călduros și confortabil. 

  1. Asigură-te că spațiul este unul sigur pentru bebeluș 

Odată ce bebelușul tău va învăța să meargă de-a bușilea prin cameră, va fi nevoie să acorzi și mai multă atenție camerei. Și cum podeaua este unul dintre locurile sale preferate, asigură-te că nu va exista niciun obiect periculos pentru copil, așa cum sunt foarfecele, clips-urile sau alte produse de birotică pe care obișnuiești să le folosești la muncă. 

Faptul că biroul tău și camera lui împart același spațiu necesită o atenție și o responsabilitate mult mai mari, mai ales că, odată ce cresc, bebelușii sunt mici exploratori! 

În concluzie, dacă dorești să amenajezi spațiul de lucru în camera bebelușului, pune în aplicare sfaturile menționate anterior și cu siguranță, vei reuși să aduci în această încăpere un dublu rol.

Sursa foto: vivre.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton