Cum să aplici corect mascara – trucuri de la specialiști!

Deși este una dintre operațiunile de bază în machiaj, nu întotdeauna când aplicăm mascara, rezultatul este mulțumitor. Uite cum aplici corect mascara – câteva trucuri de la profesioniști.

  • Nu mai băga și scoate peria din tub – această operațiune face ca aerul să intre în contact cu mascara și ea să se usuce mai repede. Când vrei să iei produs pe perie, învârte ușor peria în sâtnga și dreapta, la baza tubului, până când ai luat suficient produs pe perie.
  • Dacă vrei să-ți curbezi genele, plasează dispozitivul chiar la baza genelor, având grijă să nu prinzi și pielea. Apasă și ține aparatul 10 secunde, înainte de a-l muta spre capătul genelor și a repeta procedura.
  • Dacă ai luat prea mult produs pe perie, îndepărtează excesul – odată ajunsă pe gene, mascara în exces va face ghemotoace, orcât de bună ar fi calitatea produsului.
  • Specialiștii în machiaj spun că dacă aplici mascara pe genele inferioare, asta te îmbătrânește, dar pe de altă parte, genele bine conturate conferă mister și profunzime privirii. Dacă aplici și pe genele de jos mascara, este bine să începi cu ele. Astfel, vei evita acele punctulețe de mascara pe arcadă care apar atunci când te uiți în jos, pentru a aplica mascara pe genele inferioare după ce ai rimelat partea de sus.
  • Dacă ai genele lungi și te murdărești pe arcadă atunci când aplici mascara, poți folosi un card (de credit sau de fidelitate la vreo farmacie) sau, pur și simplu, o bucată de hârtie pe care să o plasezi între gene și piele și să eviți ca pielea să se păteze până se usucă produsul.
  • Aplică un strat în plus de mascara la colțul extern al ochiului, pe genele superioare, pentru un plus de curbură și pentru a conferi profunzime privirii.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin