Cum să arzi cât mai multe calorii într-un mod distractiv: 5 sfaturi recomandate

Practicarea constantă a unui anumit sport implică fie o disciplină de fier, fie o apropiere organică față de farmecul activității fizice respective, pe baza unor factor precum socializarea sau distracția

Arderea caloriilor prin sport reprezintă un instrument la îndemâna oricărei persoane, iar atunci când acest obiectiv are la bază și o doză ridicată de distracție, întreaga sesiune de mișcare devine una pe care îți dorești să o repeți. 

Iată activități fizice distractive, ce implică un nivel de efort determinant pentru arderea optimă a excesului caloric: 

1. Dansuri fitness

Practicate cu regularitate, tipurile de dans din categoria activităților fitness pot contribui la arderi calorice importante, de-a lungul unor intervale de timp în care te poți distra foarte mult.  

Zumba este un exemplu ideal pentru articolul nostru de astăzi, deoarece o sesiune de 60 de minute (nivel de intensitate mediu-ridicat) te poate ajuta să arzi între 300-900 de calorii.

Pentru a îmbina utilul cu plăcutul, practică zumba alături de prietenele tale, în cadrul unor ședințe desfășurate la o sală specifică, sub atenta coordonare a unui trainer acreditat. 

2. Drumeții montane

Vremea de afară îți permite să iei în calcul varianta unei drumeții la munte? Cu atât de multe opțiuni de traseu la îndemână, weekend-ul se anunță a fi unul plin de distracții. Asigură-te că ai echipamentul de trekking potrivit pentru specificul circuitului și pornește la drum! 

Cu cât mergi mai mult pe traseele marcate, cu atât nivelul de calorii arse crește. O oră de mers cu rucsacul pentru munte în spate poate genera arderea unui număr de 400-550 de calorii. Valoarea poate varia, în funcție de dificultatea traseului sau nivelul de încărcare. 

Planifică o astfel de ieșire în natura cu persoane dragi ție: colegii de birou apropiați, prietenii tăi cei mai buni și membrii familiei tale, astfel încât acest tip de sport să ofere cadrul ideal pentru un timp liber de calitate.   

3. Stand Up Paddleboarding (SUP)

SUP este un sport de apă pe care îl poți învăța în aproximativ 10 minute, pe orice întindere de apa fără valuri, sau cu un nivel redus al acestora. Echipamentul pentru stand up paddleboarding este compus dintr-o placa asemănătoare celei de surfing și o vâslă.

Acest tip de mișcare îți permite să explorezi alături de prietenii tăi zone cu lacuri de munte, sau zone de coastă mai puțin populate, în timpul unor experiențe pe care cu siguranță vei dori să le repeți. 

De asemenea, vorbim despre un sport ce îți permite să arzi eficient caloriile, prin efortul depus în deplasare și menținerea echilibrului pe placa de SUP. Aproximativ 60 de minute dedicate acestui sport contribuie la arderea unui număr de aproximativ 300-400 de calorii

4. Ciclism

Mersul pe bicicletă reprezintă un tip de activitate fizică ce îți permite să te bucuri de împrejurimi, cât timp faci sport. Sesiunile sunt benefice pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular, dezvoltarea sistemului muscular, sau ameliorarea stărilor depresive. 

De asemenea, ciclismul este un sport recomandat de experți, dacă îți dorești să arzi într-un mod eficient surplusul de calorii. Conform cercetărilor, aproximativ 60 de minute de pedalat pot genera arderea unei valori cuprinse între 300-600 calorii. 

Pentru a te bucura de timpul liber petrecut în șaua bicicletei tale, alege opțiunea traseelor marcate corespunzător, sau a drumurilor ferite de aglomerație. Distracția asociată ciclismului atinge cote și mai mari, dacă faci parte dintr-un grup de entuziaști ai acestui sport.  

5. Antrenamente cardio acasă

Ai puțin timp liber la dispoziție, însă îți dorești să practici un sport cu scopul clar de a arde caloriile în plus? Cu ajutorul tutorialelor video disponibile pe Youtube, dar și a unui echipament de fitness cardio potrivit, te poți antrena acasă fără niciun fel de problemă. 

Comandă online chiar acum echipament, accesorii pentru fitness cardio și coarda de sarit, alături de alte produse dedicate acestui tip de sport, astfel încât antrenamentele să fie cât se poate de productive. 

Sesiuni de mișcare cardio acasă, precum cele de tip HIIT (High-Intensity Interval Training) pot contribui la arderea unui număr de 400-500 de calorii, pe un interval de timp de aproximativ 30 de minute. Valorile diferă, însă, în funcție de nivelul dificultății exercițiilor.

Alege sportul tău preferat, distrează-te in timp ce îl practici și arde eficient surplusul de calorii. Pentru siguranță și eficiență în realizarea antrenamentelor, alege să porți la fiecare sesiune echipament specific, așa cum poți descoperi chiar acum pe Decathlon.ro! 

Sursa foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse