Cum să câștigi timp dimineața

Atunci când ești mamă, timpul de care ai nevoie pentru a ieși din casă se înmulțește cu 10 minute în plus pentru fiecare  copil – cineva nu-și găsește bentița, altcineva se plângă că-l jenează pantofii (tot cei pe care i-a purtat ieri, de altfel) și uite-așa, minutele se scurg și voi n-ați ajuns până la lift. Uite câteva trucuri care te ajută să câștigi un pic de timp dimineața: 

 

  • Dacă ești băutoare de cafea, poți să-și pregătești de cu seara filtrul și doar să apeși pe buton dimineața. Dacă preferi varianta la ibric și nu vrei să te trezești cu jumătate de oră mai devreme pentru a savura băutura fără de care nu poți începe ziua, poți să-ți cumperi o cană pentru mașină și să lași aroma cafelei să-ți inunde nările la semafor, în loc să fii ocupată să boscorodești șoferii care taie calea.
  • Toată lumea își pregătește de cu seara ținuta pentru a doua zi (plus umbrela sau hanorac de rezervă, pentru cazul în care e mai frig sau mai puțin senin decât ați anticipat). Regula e valabilă și pentru tine! Și mare atenție dacă îți schimbi geanta – să nu lași în cea de ieri încărcătorul, portofelul sau telefonul, pentru care să fii nevoită să te întorci din drum.
  • Rezistă tentației de a răspunde la mailuri (dacă ai un telefon inteligent). Tu zici că nu durează mult, dar vei consuma timp. Ignoră mailurile și mesajele și crede-ne: câștigi timp!
  • Comunică bine cu doamna educatoare sau doamna învățătoare și verifică des avizierul – astfel, nu te vei trezi în situația de a afla de la copilul tău de dimineață că trebuie să ducă în acea zi o machetă la grădi sau că aveți ședință cu părinții (caz în care tu trebuie să stai să dai multe telefoane pentru a-ți reprograma întâlnirile zilei).
  • Dacă ai de pregătit pachețele cu gustări, este bine să faci asta încă de seara,pregătește gusătorile și sticla cu apă, împachetează totul și păstrează la frigider (din care e indicat să-ți amintești să iei pachetul, pentru a nu face un ocol până la vreun chioșc).
  • Nu lăsa pe dimineața chestiunile administrative – ca aruncatul gunoiului, luatul rufelor de la curățătorie etc – minut cu minut se adună și te trezești în criză de timp și agitată din cauza întârzierii.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie