Cum să câștigi timp dimineața

Atunci când ești mamă, timpul de care ai nevoie pentru a ieși din casă se înmulțește cu 10 minute în plus pentru fiecare  copil – cineva nu-și găsește bentița, altcineva se plângă că-l jenează pantofii (tot cei pe care i-a purtat ieri, de altfel) și uite-așa, minutele se scurg și voi n-ați ajuns până la lift. Uite câteva trucuri care te ajută să câștigi un pic de timp dimineața: 

 

  • Dacă ești băutoare de cafea, poți să-și pregătești de cu seara filtrul și doar să apeși pe buton dimineața. Dacă preferi varianta la ibric și nu vrei să te trezești cu jumătate de oră mai devreme pentru a savura băutura fără de care nu poți începe ziua, poți să-ți cumperi o cană pentru mașină și să lași aroma cafelei să-ți inunde nările la semafor, în loc să fii ocupată să boscorodești șoferii care taie calea.
  • Toată lumea își pregătește de cu seara ținuta pentru a doua zi (plus umbrela sau hanorac de rezervă, pentru cazul în care e mai frig sau mai puțin senin decât ați anticipat). Regula e valabilă și pentru tine! Și mare atenție dacă îți schimbi geanta – să nu lași în cea de ieri încărcătorul, portofelul sau telefonul, pentru care să fii nevoită să te întorci din drum.
  • Rezistă tentației de a răspunde la mailuri (dacă ai un telefon inteligent). Tu zici că nu durează mult, dar vei consuma timp. Ignoră mailurile și mesajele și crede-ne: câștigi timp!
  • Comunică bine cu doamna educatoare sau doamna învățătoare și verifică des avizierul – astfel, nu te vei trezi în situația de a afla de la copilul tău de dimineață că trebuie să ducă în acea zi o machetă la grădi sau că aveți ședință cu părinții (caz în care tu trebuie să stai să dai multe telefoane pentru a-ți reprograma întâlnirile zilei).
  • Dacă ai de pregătit pachețele cu gustări, este bine să faci asta încă de seara,pregătește gusătorile și sticla cu apă, împachetează totul și păstrează la frigider (din care e indicat să-ți amintești să iei pachetul, pentru a nu face un ocol până la vreun chioșc).
  • Nu lăsa pe dimineața chestiunile administrative – ca aruncatul gunoiului, luatul rufelor de la curățătorie etc – minut cu minut se adună și te trezești în criză de timp și agitată din cauza întârzierii.

foto Shutterstock


Recomandari
Redactia.ro
Unica.ro
Sfatul Medicului
Mai multe din Familie