Cum să economisești timp și să fii eficientă atunci când ești mămică: 4 idei care te pot ajuta

Viața de mamă este plină de momente frumoase și împliniri, dar adesea vine la pachet cu provocări și responsabilități multiple. De aceea, în special perioada de început poate fi copleșitoare.

Totuși, pentru a te menține în echilibru și pentru a putea avea grijă într-un mod corespunzător de copilul tău, poți să adopți câteva strategii inteligente. Iată ce să faci:

  1. Investește în electrocasnice cu funcții moderne

Investițiile în electrocasnice cu funcții moderne pot fi un real ajutor atunci când ești mămică. Indiferent că ai un singur copii sau mai mulți, cu siguranță, o mare parte din timpul tău este dedicat lor. Totuși, ai nevoie de timp și pentru treburi casnice, activități profesionale dacă este cazul și, nu în ultimul rând, pentru tine. 

Pentru că ziua are doar 24 de ore, s-ar putea să nu fie suficiente pentru a face tot ce îți propui. De aceea, ai nevoie să te poți baza pe dispozitive care să facă anumite sarcini în locul tău sau care să-ți ușureze munca, pentru a te ajuta să economisești timp. Iată câteva exemple de electrocasnice în care merită să investești:

  • masina de spalat vase care se conecteaza prin Wi-Fi – cu ajutorul Wi-Fi-ului și al unei aplicații, ai posibilitatea să monitorizezi și să gestionezi programele mașinii de spălat, folosind telefonul sau tableta;
  • cuptor cu funcția de autocurățare care te scutește de timpul petrecut pentru curățarea manuală;
  • robot inteligent pentru gătit – trebuie doar să pui ingredientele necesare în recipient, iar el se ocupă de restul procesului de gătire, în funcție de rețeta pe care o alegi.
  1. Planifică meniurile săptămânal

Planificarea săptămânală a meniurilor poate fi o modalitate grozavă de a economisi timp. Astfel, elimini nevoia de a decide ce gătești în fiecare zi și știi deja din timp ce ingrediente să cumperi. Totodată, atunci când ai un plan bine pus la punct, eviți cumpărarea impulsivă și risipa de alimente.

Iată cum poți să planifici meniurile săptămânale în 3 pași:

  • stabilește obiectivele nutriționale ale familiei și ține cont de preferințele membrilor;
  • alocă fiecărei zile o masă principală și planifică mesele de prânz și gustările;
  • alcătuiește o listă de cumpărături și comandă ingredientele de care ai nevoie, astfel economisești și timpul pe care l-ai fi petrecut în supermarket.
  1. Prioritizează sarcinile și deleagă atunci când e nevoie

Chiar dacă te ajuți de un program bine stabilit și de electrocasnice moderne, uneori sarcinile multiple pot deveni copleșitoare. De aceea, este important și să prioritizezi activitățile, astfel încât să te asiguri că te ocupi de ceea ce este important într-o zi, iar restul sarcinilor să le rezolvi în funcție de timpul disponibil.

De asemenea, nu uita să delegi anumite sarcini, atunci când simți că programul ți se aglomerează prea tare. Activități precum curățenia casei sau gătitul pot fi împărțite cu partenerul tău.

  1. Profită de timpul în care bebelușul doarme

Dacă ești mămică de puțin timp, cel mai probabil programul tău se învârte în jurul copilului. Perioada în care el doarme poate fi o oportunitate pentru tine de a îndeplini unele sarcini casnice, cum ar fi îngrijirea plantelor sau spălatul hainelor, dar și să te odihnești.

Nu uita că înainte de toate, în special atunci când ești proaspăt mămică, este important să aloci timp pentru odihnă și recuperare. Astfel, nu-ți ocupa tot timpul cu activitățile casnice. Păstrează-ți timp pentru tine, întrucât numai așa vei avea parte de energia de care are nevoie și copilul tău.

Așadar, viața de mămică poate deveni ușoară atunci când știi să-ți gestionezi timpul corespunzător și ai la îndemână electrocasnicele potrivite care să te ajute să economisești timp. Aplică și tu sfaturile din acest articol și gestionează-ți timpul într-un mod cât mai eficient.

Sursă foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial