Cum poţi evita riscul să opăreşti bebeluşul

Când pregăteşti baia celui mic, pune întotdeauna apa rece înainte de cea caldă, pentru a evita riscul să-ţi opăreşti bebeluşul, din greşeală. Pielea bebeluşilor este mai subţire decât a adulţilor, lucru care îi face mai predispuşi la arsuri. Deoarece nu se pot mişca, nu au cum să sară atunci când dau de apă fierbinte, iar acest lucru poate face ca apăritul în baie să fie un risc potenţial serios.

 

În cazul în care opăreşti bebeluşul:

Pune-l imediat în apă rece, timp de cel puţin zece minute, şi aplică gheaţă pe porţiunea de piele afectată (o pungă de legume congelate, înfăşurate într-un scutec de muselină, este foarte bună); asta ar trebui să facă roşeaţa să dispară în câteva ore. În decurs de câteva ore, în cazul oricărei opăreli sau arsuri, copilul trebuie să fie consultat de medic. În cazul în care medicul nu poate veni, atunci du copilul la spital, la Camera de Gardă, la Urgenţe, dacă încă mai are pielea roşie, după câteva ore, sau dacă pare a avea dureri.

Nu te lăsa tentată să bei cafea sau ceai în timp ce ţii copilul în braţe – băuturile fierbinţi pot frige copilul timp de cincisprezece minute după ce ibricul a fost luat de pe foc, iar copilul tău este din ce în ce mai activ.

 

În cazul în care opăreşti bebeluşul cu o băutură fierbinte:

Îndepărtează toate hainele, pentru a lăsa expusă zona afectată, apoi tratează copilul cum am descris mai sus. Dar în situaţia în care arsura este mai mare decât palma copilului înseamnă că a fost afectată mai mult de un procent din suprafaţa pielii lui, lucru care este un pericol potenţial. Du-l la spital, pentru că ar putea avea nevoie de fluide administrate intravenos, de analgezice şi, în cazuri mai grave, de o grefă de piele.

 

 

Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul