Cum sa faca la olita

Ce-ar trebui sa faceti, dar si sa nu faceti cand vreti sa invatati copilul sa faca la oala? Lasati deoparte exemplele altora, caci fiecare copil este unic si are ritmul lui de dezvoltare.

Tineti cont de dezvoltarea lui psihomotorie (este capabil sa constientizeze ca a facut pe el, se tine pe picioare si poate merge pana la toaleta, nu ii place sa fie murdar sau ud, anunta ca este astfel si cere sa fie schimbat, se poate tine cateva secunde inainte sa dea drumul pe el etc.).

Nu uitati ca realizarile copilului nu trebuie date publicitatii, nu se va scrie in ziare si nu se va difuza la tv ca nu stie inca sa faca la oala. Relaxati-va si nu puneti presiune pe voi si pe copil pentru a indeplini obiectivul.

Poate ca este important pentru voi, ca parinti, sa bifati aceasta realizare, nu si pentru copil. El poate considera ca e pregatit sa faca la olita pe la trei, patru ani.

Puteti rezista pana atunci? Pentru ca, daca puneti presiune pe copil, nu va ajuta nici pe voi, nici pe el… Incepeti antrenamentul ca niste adevarati profesionisti.

Citeste continuarea in revista BABY – octombrie.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton