Cum să faci cea mai bună frittata

Unii îi spun omletă, alții o aseamănă cu o tartă quiche, dar oricum i-ai spune, frittata este cu adevărat delicioasă și hrănitoare. Frittata se pregătește la cuptor și este, practic, o omletă cu legume, carne sau brânză. Sau poate conține toate aceste ingrediente la un loc. Uite cum să faci cea mai bună frittata, pe care o poți servi și copiilor, după vârsta de un an.

Ingrediente pentru 4 porții:

6 ouă

un cartof mare fiert

  • 3 felii de șuncă sau o felie de friptură de pui, tăiate în cubulețe mici
  • o cană de brânză rasă sau cașcaval
  • o ceapă mică, tocată fin
  • o lingură de unt nesărat
  • plante aromatice – cimbru, oregano, mărar proapăt sau rozmarin (după gust)
  • sare, piper, după gust

 

Mod de preparare

Încălzește cuptorul la 180 de grade. Amestecă bine într-un castron ouăle, condimentele, sarea, piperul, împreună cu o lingură de apă.

Într-o tigaie pe care o poți băga la cuptor, topește untul (la foc mediu) și sotează ceapa, până devine moale și transparentă, aproximativ 2-3 minute, apoi adaugă legumele și șunca sau carnea și mai ține pe foc alte 2 minute. Îndepărtează tigaia de pe foc, adaugă compoziția cu ouăle bătute și adaugă deasupra și brânza sau cașcavalul.

Ține frittata la cuptor până când se întărește și în centru, iar pe margine se rumenește și capătă o crustă brun-aurie.

După ce scoți frittata din cuptor, lasă vasul să se răcească timp de 20 de minute și abia apoi taie frittata în felii sau în cuburi.

Poți pune în frittata și felii de măsline sau roșii uscate (cele proaspete lasă prea multă zeamă și întârzie coacerea preparatului). Mărarul proapăt conferă o savoarea aparate. Frittata care rămâne neconsumată poate fi păstrată la frigider cel mult o zi.

Poftă bună!

Foto Shutterstock

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Preparate de baza