Creativ: Cum să faci mașinute din lut

Când cel mic modelează în plastilină sau în lut se joacă și își dezvoltă creativitatea, dar, mai important, își dezvoltă abilitățile motorii și se eliberează de tensiunile interioare, căci, dacă nu știați, și copiii sunt stresați. Modelarea lutului ajută la descărcarea emoțională – ceea ce face ca această practică să fie folosită în cadrul terapiei prin artă.  Modelino te învață cum să faci mașinute din lut.

Din lut, fie acesta cu uscare la aer, fie polimeric, se pot obtine atatea jucarii personalizate incat singura problema ramane doar alegerea temei si a personajelor. De data aceasta, alegerea ca tema a masinutelor din Cars ne-a inspirat sa realizam si un mic pod de jucarie, un semafor si o… pompa de benzina. Arata atragator, daca folositi lut alb, pe care culorile acrilice se vad foarte bine. La un lut cu uscare rapida se poate sa va grabiti cu lucrul, iar atunci nu aveti timp sa modelati detalii. Dar dupa cum vedeti, nu conteaza prea tare, pentru ca avem culori frumoase pe deasupra. (Pentru cei mai talentati sau perfectionisti: poate e mai bine sa folositi plastilina cu uscare la aer sau luturi care se usuca la cuptor, ca sa aveti timp sa prelucrati amanuntit detaliile…) In alta ordine de idei, jucariile obtinute astfel au avantajul ca sunt ecologice. Doi: ele creeaza o dubla sansa de joaca, prima fiind ocazia de a modela…

De ce ai nevoie:

Aveti nevoie de lut alb, betisoare si scobitori pentru modelat, pensule si culori acrilice, plus o sticla de plastic ce poate fi taiata, pentru realizarea podului.alb, betisoare si scobitori pentru modelat, pensule si culori acrilice, plus o sticla de plastic ce poate fi taiata, pentru realizarea podului.

CARS_1Vezi cum faci podul si masinutele, în pagina următoare

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Timp liber