Cum sa faci o buburuza – jucarie

Croieste si tu insecte-jucarii. Vor fi jucariile favorite ale copilului tau.

O astfel de jucarie este foarte potrivita sa joace in primul rand rol de scaunel in camera copilului, dar i se potriveste deopotriva si rolul de personaj in povestile pe care i le spui sau pe care le imaginati impreuna, atunci cand va jucati.

Alege pentru buburuza un material usor pufos, moale, pentru ca celui mic sa-i faca placere sa „interactioneze cu noul sau vecin de camera.

Pe aceeasi tema poti face si variatii, realizand doua buburuze, cu bulinele de pe spate diferite. Unei fetite-buburuza ii poti pune chiar si o fundita.

De ce ai nevoie:
1. O coala de hartie cu patrate mari, cu latura de 5 cm fiecare – pentru transformarea tiparului la dimensiunile potrivite, reale.
2. O bucata de stofa neagra de 70 x 156 cm si una rosie de 50 x 156 cm; un patrat de stofa alba, cu latura de 20 cm pentru corpul, aripile si bulinele buburuzei.

3. O pereche de nasturi sau niste ochi mai mari de la o jucarie mai veche – se pot vopsi niste nasturi bombati sau alte cercuri din plastic cu culori acrilice sau cu un marker special pentru ceramica.

4. Vatelina sau burete de polistiren pentru umplut jucaria – se gasesc in unele magazine bucati de burete sub forma de cuburi. 5. O bila pentru nas, ata de cusut neagra, alba si rosie, un fir rosu si unul negru mulineu (cate o jurubita), compas, creta.

Putina indemanare si e gata!
Asa cum zice o vorba veche, masoara de doua ori inainte de a taia. E preferabil sa folosesti materiale bune, daca vrei sa obtii ceva de calitate.

Urmarind tiparul, mareste la scara contururile pieselor necesare pentru croitorie. Taie apoi hartia de-a lungul contururilor pentru a obtine piesele separat.

Marcheaza directia in care trebuie sa lasi cate 5 cm pentru tiv (vezi sageata de pe tipar). Foloseste-le ca pe tipare pentru a scoate piesele din materialele adecvate. Marcheaza cu litere, ca in schema, punctele A, B, C etc., care iti vor indica ulterior ce parte peste ce parte va fi montata.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Creativ