Cum să găteşti cel mai bun rizoto

Este garnitură ideală, obţinută prin combinarea câtorva ingrediente pe care le ai la îndemână întotdeauna în cămară – acum e timpul să-l încerci şi tu! Uite cum să faci cel mai gustos rizoto:

Reţeta de bază pentru 6 porţii • Gata în 40 minute

2 linguri ulei de măsline

■ 1 ceapă mare, tocată

■ 1 codiţă de ţelină, tocată

■ 350 g orez pentru rizoto – cu bobul rotund

■ 200 ml vin alb

■ 1 l supă limpede de legume sau de pui

■ 50 g unt

■ 70 g parmezan, răzuit

Orezul

• Folosește diverse tipuri de orez, în funcţie de reţeta pe care ai ales-o: pentru varianta cu legume foloseşte orez cu bobul rotund şi mic şi supa limpede de legume: pentru varianta cu peşte, alege orezul cu bobul mai mare şi rotund şi supa limpede de peşte, iar pentru varianta cu carne, alege orezul cu bobul mare şi rotund şi supa limpede de carne.

• Amestecă încontinuu pentru ca orezul să elibereze amidonul şi rizoto-ul să fie cu adevarat cremos.

• Adaugă condimentele în timpul fierberii pentru ca aromele să se dezvolte din plin.

Pasul 1 (12 minute)

Într-un vas cu bază dublă încinge uleiul şi sotează ceapa şi ţelina la foc mic, până când se înmoaie – circa 10 minute. Adaugă orezul şi prăjeşte 1 minut.

Pasul 2 (15 minute)

Stinge cu vinul şi fierbe amestecând continuu, până când lichidul se absoarbe complet.

Pasul 3 (35 minute)

Adaugă supă limpede, câte un polonic deodată, după ce lichidul adăugat anterior e complet absorbit.

Pasul 4 (40 minute)

Adaugă untul şi parmezanul şi potriveşte gustul de sare şi piper, dacă e nevoie, şi apoi serveşte.

Mai multe rețete delicioase aici

 

foto Shutterstock

Este garnitură ideală, obţinută prin combinarea câtorva ingrediente pe care le ai la îndemână întotdeauna în cămară – acum e timpul să-l încerci şi tu!

Reţeta de bază pentru 6 porţii • Gata în 40 minute

2 linguri ulei de măsline

■ 1 ceapă mare, tocată

■ 1 codiţă de ţelină, tocată

■ 350 g orez pentru rizoto – cu bobul rotund

■ 200 ml vin alb

■ 1 l supă limpede de legume sau de pui

■ 50 g unt

■ 70 g parmezan, răzuit

Orezul

• Folosește diverse tipuri de orez, în funcţie de reţeta pe care ai ales-o: pentru varianta cu legume foloseşte orez cu bobul rotund şi mic şi supa limpede de legume: pentru varianta cu peşte, alege orezul cu bobul mai mare şi rotund şi supa limpede de peşte, iar pentru varianta cu carne, alege orezul cu bobul mare şi rotund şi supa limpede de carne.

• Amestecă încontinuu pentru ca orezul să elibereze amidonul şi rizoto-ul să fie cu adevarat cremos.

• Adaugă condimentele în timpul fierberii pentru ca aromele să se dezvolte din plin.

Pasul 1 (12 minute)

1

Într-un vas cu bază dublă încinge uleiul şi sotează ceapa şi ţelina la foc mic, până când se înmoaie – circa 10 minute. Adaugă orezul şi prăjeşte 1 minut.

Pasul 2 (15 minute)

2

Stinge cu vinul şi fierbe amestecând continuu, până când lichidul se absoarbe complet.

Pasul 3 (35 minute)

3

Adaugă supă limpede, câte un polonic deodată, după ce lichidul adăugat anterior e complet absorbit.

Pasul 4 (40 minute)

4

Adaugă untul şi parmezanul şi potriveşte gustul de sare şi piper, dacă e nevoie, şi apoi serveşte.

– See more at: http://www.avantaje.ro/articol/cum-sa-gatesti-cel-mai-bun-rizoto#sthash.W9TgXdEQ.dpuf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton