Cum sa il alimentez?

Am un baietel de 1 luna si 10 zile; il alaptam exclusiv la san dar cerea prea des sa il pun la san, cam la o ora si jumatate, si mi s-a parut ca nu se satura cum trebuie. Acum ziua il alaptez la san, iar noaptea bea formula Nan 1, o data pe la ora unu si o data pe la patru dimineata.

Problema este ca atunci cand il pun la san suge foarte repede, este lacom, si incepe sa planga, se chirceste, se intinde, se incordeaza si nu mai poate manca. Il mai las sa se linisteasca dar cand incercam iar, o ia de la capat.

Mentionez ca ii dau si SabSimplex penru colici. Sper sa ma puteti ajuta pentru ca imi este foarte mila de el cand il vad ca vrea sa pape, dar nu poate, probabil ca il doare burtica foarte rau. Va multumesc

Intrebare pusa de: Georgiana Tache( 25 ani), , Ploiesti

Expertul nostru va raspunde:

Desi se spune ca alaptarea se face „la cerere”, dupa 1 luna jumate trebuie sa aiba un program de alimentatie si cu pauza de 6-7 ore noaptea. mai mult, nu se adauga alt lapte in alimentatie decat dupa evaluarea greutatii sugarului – si dupa o proba de supt – pentru a stabili daca lactatia este sau nu suficienta.
Sugarul la 1 luna jumate nu este pregatit pentru formule de lapte si poate avea dureri (colici).


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul expertului