Cum să îți alegi mașina de spălat? 4 factori de luat în considerare

Electrocasnicele sunt obiectele care pot schimba cu mult calitatea vieții și nivelul de muncă depus în propria casă. Dacă sunt de calitate, acestea reprezintă adevărate investiții pe termen lung care îți iau de pe umeri povara treburilor casnice. Unul dintre electronasnicele indispensabile în orice casă este mașina de spălat. Tu știi cum să o alegi pe cea mai bună pentru tine?

Iată 4 factori de care să ții cont atunci când achiziționezi o mașină de spălat!

 1. Clasa energetică

Poate cel mai important aspect de luat în considerare atunci când cumperi un electrocasnic este reprezentat de cât consumă. Există mașini de spălat care economisesc energie, fiind foarte bune și pentru prelungirea vieții rufelor spălate. Modelele fără palete agitatoare sunt recomandate, având cel mai mic consum, dar și pentru faptul că nu freacă rufele, ci le învârt într-un mod mai blând care previne distrugerea acestora. Mașina de spălat poate fi cel mai mare consumator energetic din casă dacă nu este aleasă cum trebuie. La altex.ro găsești categorii diferite de mașini de spălat, cu specificațiile exacte pentru fiecare. Documentează-te înainte de achiziție și ia în considerare factorul acesta pentru a nu te trezi cu surprize neplăcute când vin facturile.

2. Capacitatea

Acest factor este esențial, în sensul în care trebuie să estimezi nevoia ta de spălare, astfel încât mașina să poată face față. Nu este recomandat să supraîncarci mașina pentru a nu se strica mai repede decât îi este prevăzută durata de viață, fiind nevoie să o umpli numai pe trei sferturi. Astfel, alege capacitatea mașinii în funcție de acest lucru și de nevoile tale: dacă locuiești singur sau în cuplu, nu o să ai nevoie de o mașină cu o capacitate la fel de mare precum o familie cu copii.

3. Ciclurile de spălare

Spălarea se face în funcție de numărul de rotații pe minut și de viteză, fiind mult mai indicat să alegi o mașină care vă lasă să vă jucați cu ele și să le combinați în funcție de rufele murdare. Astfel, o mașină poate avea ea însăși incluse multiple cicluri de spălare suficiente pentru a-ți acoperi nevoile (bumbac, lână, denim, materiale delicate etc). Unele au chiar și varianta de abur, care le dezinfectează extrem de eficient și au efectul unui fier de călcat, lăsându-le neșifonate.

4. Opțiuni bonus

Cum o mașină de spălat reprezintă o investiție pentru termen lung, poți opta pentru caracteristici mai futuristice, precum opțiunea smart- conectivitate la Internet, o controlezi de la distanță, pornind mașina chiar și când încă nu ai ajuns acasă. De asemenea, și aspectul estetic este important, așa că încearcă ca mașina să se integreze în camera în care va fi folosită.

Orice achiziție pe termen lung și costisitoare trebuie gândită bine, astfel încât toți factorii importanți să fie luați în considerare. Astfel, dacă intenționezi să achiziționezi o mașină de spălat, lista de mai sus te poate ghida în căutarea ta, arătându-ți ce detalii merită atenția ta și garantând faptul că vei lua decizia corectă.

Sursa foto: picjumbo.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial