5 trucuri pentru detoxifiere

Zilele acestea ai mâncat prea multe sarmale și cozonaci și ai exagerat, poate, și cu paharele de vin. Uite 5 trucuri care te ajută la detoxifiere după excesele de Sărbători.
 

Mănâncă mere

An apple a day, keeps the doctor away – spune un proverb, iar medicii ne asigură că este adevărat. Merele ne ajută să eliminăm mai repede toxinele și dau energie organismului, pentru ca acesta să se refacă. Dacă ai diabet, probleme cu inima sau cu rinichii, vobește însă cu medicul înainte să începi o mini-dietă exclusiv cu mere.

Consumă citrice

Vitamina C te ajută să compensezi efectele negative ale alcoolului asupra organismului, zaharurile din fructe ajutând la metabolizarea mai rapidă. Ajută-ți și ficatul să-și revină și ia un supliment din ingrediente naturale cu rol de protector hepatic.

Bea suc de țelină

Pentru a elimina toxinele din organsim și a reduce aciditatea bea suc de țelină. Ajută stomacul să se liniștească și să înlăture toate reziduurile cauzate de excesele din zilele de Crăciun

Ia suplimente cu probiotice

Probioticele ajută la digestie, combat efectul alcoolului și al stresului, compensează efectele lipsei de somn și ajută la refacerea nivelului energetic al organismului – spun specialiștii în nutriție

Fă o baie prelungită!

Sau mergi la saună. Dacă faci o baie cu apă caldă (spre fierbinte) și ajuți porii să se deschidă, iar apoi exfoliezi bine pielea, asta ajută organismul să scape mai repede de toxine. Un efect încă și mai accelerat l-ar avea 10-15 minute la saună, dar aceasta este contraindicată în cazurile în care inima a fost suprasolicitată (iar zilele acestea, excesele tale au cam pus inima la ore suplimentare).

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport