Cum să îți înveți copilul să folosească olița în trei zile

Orice mamă vrea să își învețe cât mai repede copilul să folosească olița, însă trebuie să te asiguri că micuțul este pregătit pentru asta. Înarmează-te cu răbdare, când te hotărăști să faceți acest pas, și ține cont de câteva sfaturi care îți vor ușura munca.

Cel mic nu va învăța peste noapte să folosească olița, așa că asigură-te că ai timp să te ocupi de el. După trei zile în care îl vei învăța să facă la oliță, micuțul tău va putea ieși afară cu chiloțeii de „copil mare'. Spune-i și lui despre chiloțeii de „copil mare', pentru a-i stârni interesul.

Ziua 1. Pune-l pe oliță cum se trezește. După prima ședință, trebuie să urmeze altele, la fiecare 20 de minute. Cât stă pe oliță, citește-i povești sau cântă-i, pentru a-l distra, iar după fiecare încercare, răsplătește-l cu o bomboană și cu un abțibild colorat. Când chiar face la oliță, arată-i cât de importantă este reușita lui și cântă-i sau dansează prin casă.

Ziua 2. Repetă activitățile din ziua 1.

Ziua 3. În această zi, renunță la ședințele de 20 de minute și ține cont că este ultima zi în care îl răsplătești că a făcut la oliță. În acest moment, ar trebui să fi învățat deja că trebuie să o folosească și să îți spună de câte ori are nevoie. Nu te baza, însă, numai pe el și întreabă-l, în timpul zilei, dacă vrea să stea pe oliță.

Nu renunța la scutece în timpul somnului până când nu știe bine să ceară olița. Iar când ieșiți la plimbare, asigură-te că ai la tine haine de schimb, în caz că se întâmplă accidente.

Foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau