Cum să liniștești un bebeluș agitat

În viața lor din burtică, bebelușii stau tot timpul la căldură. De aceea – spun specialiștii – bebelușilor le plac atât de mult lucrurile calde și de aceea, căldura este primul remediu care te ajută să liniștești un bebeluș agitat.

Baia caldă

O baie caldă (nu fierbinte) relaxează întotdeauna bebelușul. Căldura și mediul lichid îi amintesc de confortul pe care îl resimțea în burtica mamei, când toate nevoile lui erau îndeplinite și se simțea protejat.

Pătura caldă

Învelește bebelușul agitat într-o pătură caldă (pe care ai ținut-o pe un calorifer timp de câteva minute). Înfășoară-l bine, dar nu foarte strâns și vei vedea că cel mic se va liniști în câteva minute.

Căciulița caldă

Pentru că 'termostatul' bebelușilor nu este atât de bine reglat ca al nostru, ei pierd foarte repede căldura, în special prin extremități. Pentru a-ți face o idee, dacă bebelușul stă cu capul descoperit într-o noapte mai răcoroasă, este ca și când un adult ar ieși afară în zăpadă doar în pijama. Acoperă capul bebelușului cu o căciuliță pe care ai încălzit-o puțin înainte (atenție, căciula nu trebuie să fie fierbinte!) și cel mic se va opri imediat din plâns.

Căldură de la mami

Sau la tati… Cel mai rapid mod de a liniști un bebeluș atunci când are colici sau este agitat, aparent fără motiv, este să-l pui cu pielea pe pielea ta și să-l acoperi cu o păturică. Atunci când este pus direct pe piele, cel mic simte atât căldura ta, cât și bătăile inimii, ritmice și liniștitoare pentru el, căci îi sunt cunoscute bine încă de pe vremea când creștea în burtica ta.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul