Cum sa ne ferim de cancer

Preocupat de felul in care alimentatia poate ajuta la prevenirea bolilor maligne sau la recuperarea dupa astfel de episoade, doctorul Pavel Chirila explica in cartea sa, „Nu hrani cancerul, efectele pozitive si negative ale alimentelor.

In ultimii ani, cancerul a dovedit ca este un adversar redutabil care se foloseste de toate mijloacele pentru a castiga lupta pe care o poarta zilnic cu mii de oameni. Una dintre cele mai puternice arme impotriva cancerului e contracararea greselilor pe care le facem in alimentatie.

Tocmai de aceea, cunoscand principiile corecte ale unei alimentatii sanatoase, il putem invinge cu propriile arme.

In Romania, cancerul provoaca cea mai mare rata de mortalitate din toate tarile europene. Nu este doar o boala grava, ci si una inselatoare, pacalindu-ne la fiecare pas prin modul sau de actiune.

Cancerul nu are o cauza unica, nu are o cauza precisa – mai multe cauze biologice se pot asocia pentru a declansa cancerul, evolutia sa este inconstanta – poate dura de la cateva luni la cativa ani sau poate conduce imediat la deces sau la vindecare – si poate evolua diferit de la un bolnav la altul, chiar daca forma clinica, stadiul, parcursul si tratamentul sunt aceleasi.

Mai multe studii aparute in ultimii ani demonstreaza ca circa 30-40% dintre cancere sunt evitabile, pentru ca sunt cauzate de un stil de viata gresit, stil care inca poate fi corectat.

Influenta stilului de viata se observa si din urmatoarea statistica geografica: cu cat o regiune pare mai „civilizata, industrializata, dezvoltata, cu atat incidenta cancerului e mai mare.

Pentru ca, ce presupune o regiune mai civilizata daca nu prezenta mai multor E-uri, a unei concentratii mai mari de azotat in pamant si ape, a unei mai mari cantitati de zahar rafinat, a unui procent mai mare de obezitate?

Citeste mai multe pe Avantaje.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton