Cum să revii în formă la scurt timp după naștere? 6 trucuri care te vor ajuta

Orice proaspătă mămică își dorește să își recapete forma corpului de dinainte de sarcină sau măcar să se apropie de forma fizică pe care o avea înainte de a aduce pe lume un copil. Chiar dacă mare parte din kilogramele în plus au fost înlăturate odată cu nașterea, corpul nu-și va reveni ca prin minune. Pentru a te simți din nou bine în pielea ta, este nevoie de timp și de răbdare, de sport și de o alimentație sănătoasă. 

Dacă tocmai ai dat naștere unui bebeluș, iar atunci când privești în oglindă nu vezi silueta suplă de altădată, ci un corp fără o formă precisă, care nu este tocmai pe placul tău, ți-am pregătit în articolul următor câteva trucuri care te vor ajuta să revii în formă la scurt timp după naștere. Iată, așadar, ce poți face pentru a fi din nou în formă! 

  1. Optează pentru tratamente corporale 

În prezent, există o mulțime de tratamente corporale care promit să grăbească procesul de slăbire și de netezire a pielii post partum, motiv pentru care multe femei apelează la acestea pentru a reveni la forma de dinainte de naștere. Un tratament corporal precum drenajul limfatic, de pildă, te poate ajuta într-o mulțime de moduri, în afara procesului propriu-zis de slăbire. 

Acest tratament are rolul de a îmbunătăți circulația limfatică și sanguină, de a elimina reziduurile metabolice, de a reduce edemul și de a trata sindromul picioarelor grele. Mai mult, este benefic și pentru menținerea unei stări generale de bine, ceea ce este vital pentru multe mămici care se confruntă cu depresia post partum. Desigur, există o mulțime de alte tratamente corporale benefice, eficiente în reducerea acumulărilor de grăsime localizate pe abdomen, spate, brațe, coapse sau fese. 

  1. Profită de puținul timp liber pentru a face sport 

Știm că timpul liber este unul limitat și mai mult ca sigur mersul la sală sau ieșitul la alergat sunt imposibile atunci când ai un copil mic de care să te ocupi, însă aceasta nu înseamnă că nu trebuie să-ți faci timp și pentru tine. De pildă, 15 minute de făcut abdomene și de urcat scări pot face minuni pentru corpul tău. Mai mult decât atât, poți ieși la plimbare cu cel mic, ceea ce te va ajuta să-ți revii în formă mai repede decât te așteptai. Tot ceea ce contează este să-ți pui corpul din nou în mișcare! 

  1. Acordă importanță rutinei de body care 

Rutina de body care este și ea importantă pentru corpul tău care se află într-o continuă refacere după naștere. Așadar, îți sugerăm să folosești zilnic o cremă hidratantă pentru corp, căci pielea ta are nevoie de o hidratare intensă. Aceasta va reduce apariția vergeturilor și îi va oferi pielii un aspect plăcut. Optează pentru creme de corp cu vitamina A, vitamina E sau acid hialuronic, care au un efect deosebit asupra pielii, atât în timpul sarcinii, cât și după naștere. 

O cremă anticelulitică trebuie să facă și ea parte din rutina de skin care post partum, pentru a reduce aspectul de coajă de portocală persistent după naștere. Este indicat să aplici un strat de cremă atât după dușul de dimineață, cât și după cel de seară. 

  1. Adoptă o alimentație sănătoasă 

Alimentația sănătoasă este importantă atât în timpul sarcinii, cât și după. O dietă echilibrată cu fructe și legume, dar și cu carne, este esențială pentru a reveni în formă după naștere. Desigur, asta nu înseamnă că nu te vei putea bucura ocazionat de câteva bucățele de ciocolată sau de înghețată. 

  1. Mergi la ședințe de masaj 

Ședințele de masaj te pot ajuta să treci mai ușor peste perioada postnatală, să-ți tonifici mai rapid musculatura, să-ți recapeți mai ușor energia și să te eliberezi de stres. Poți începe sesiunile de masaj de îndată ce ai primit undă verde pentru a face mișcare. Dacă ai născut prin cezariană, ideal ar fi să aștepți până la vindecarea cicatricei înainte de a face masaj. 

  1. Poartă o centură postnatală 

Multe mămici se simt mai confortabil dacă poartă o centură postnatală după ce aduc pe lume un copil. Aceasta este ușor de purtat și poate fi adaptată în funcție de dimensiunile fiecărei femei, ajutând la recăpătarea siluetei și la întărirea mușchilor abdomenului. 

A reveni în formă după naștere nu este deloc o misiune ușoară, însă nici una imposibilă. Ține cont de aceste trucuri prezentate și nu uita să ai răbdare și să îi oferi corpului tău timp să se vindece. Bucură-te de viața post partum și de copilul tău, fără să te neglijezi! 

Sursa foto: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Advertorial
Buton