Cum să scapi de celulită – 26 de remedii

Statisticile arata clar: 86% dintre femei au celulita. Daca te numeri printre ele, stii prea bine ca nu e simplu sa scapi de ea. Dar se poate!

Unii specialisti considera celulita ca fiind doar o imperfectiune a pielii. Altii sustin ca este o imbolnavire a celulelor din tesutul cutanat.

Multi sunt de parere ca celulita poate aparea in urma unor tulburari digestive, hepatice sau a glandelor endocrine, sau chiar ca o consecinta a unui soc emotional, care atrage dupa sine cresterea in greutate.

Studiile recente arata ca celulita poate fi ereditara si au parte de ea si barbatii. Si la capitolul acesta insa, ei au noroc: este mai putin vizibila, pentru ca pielea lor are o cu totul alta textura. Si, oricum, nici unul nu sufera din pricina asta!

Si nici nu ne strica noua motivatia de a lupta cu toate fortele pentru a scapa de ea. Si este mult mai simplu de tratat in primul stadiu, cand este superficiala, iar deja celebrul aspect de coaja de portocala' iese in evidenta doar cand ciupesti zona afectata.

Fructe+apa=piele ferma

1. Primul pas: dezintoxicarea
Consuma cat mai multe fructe si legume proaspete sau produse din grau. Dieta ta trebuie sa aiba la baza multe proteine si carbohidrati, care sunt mai usor digerabile, iar organismul le elimina mai repede.

2. Cate-un pic, pic, pic…
Vorbim despre apa! Pe care trebuie sa o bei des, in cantitate cat mai mare. Daca reusesti sa consumi doi litri pe zi, nu numai ca elimini din toxine, dar vei avea si o piele sanatoasa si stomacul plin. Ai observat si tu ca o cana cu apa bauta cu zece minute inainte de masa te ajuta sa mananci mult mai putin… Si n-are nici o calorie!

3. Adio dulciuri
Bun venit bauturilor calde: supele de legume si ceaiurile chiar iti sunt de mare ajutor. Si intre noi fie vorba, nici nu-ti trebuie prea mult timp sau indemanare pentru prepararea lor. Sunt cea mai buna gustare' oricand simti ca iti este foarte foame.

La fel de eficiente sunt si sucurile de fructe (preparate de tine!) sau sucul de rosii, in care poti adauga piper sau boia. Ingredientele picante sunt recunoscute ca fiind foarte eficiente in arderea caloriilor.

4. Nu mergi la sala? O sa mergi!

Pentru ca prin exercitii fizice vei reusi sa arzi caloriile, sa transformi tesutul gras in muschi si sa ameliorezi circulatia. Foarte eficiente sunt sedintele de aerobic (poti arde chiar 600 de calorii pe ora), mersul pe banda in ritm sustinut, inotul, gimnastica in apa si mersul pe bicicleta.

5. Putin si des

Este regula de baza cand vine vorba de alimentatie. In primul rand, scapi de senzatia de foame, iar organismul va procesa mult mai usor. Asta inseamna ca va arde mult mai repede caloriile… Punct lovit!

Masaj la domiciliu

6. Fa-ti timp 10 de minute

Inainte de a aplica crema anticelulitica, maseaza bine zonele cu probleme, cu ajutorul unei manusi de dus mai aspre sau cu o lufa. Vei activa, astfel, circulatia sangelui, iar crema va patrunde mai repede in piele.

7.Fa-ti timp 20 de minute

Un alt masaj foarte eficient si usor de facut este framantarea (usoara!) a pielii afectate de celulita. Imagineaza-ti ca modelezi un aluat, dar nu te duce repede cu gandul la cozonacul dulce, cu multa nuca…!

Impachetari anticelulitice

8. Dau rezultate extraordinare cu conditia sa te tii de treaba. Trebuie facute de trei-patru ori saptamanal, intr-un salon de specialitate. Vei vedea chiar dupa primele cinci sedinte ca pielea incepe sa isi recapete elasticitatea, iar surplusul de apa si grasime este simtitor diminuat.

9. Combina sedintele de impachetari cu cele de masaj anticelulitic. Dupa zece capsunisedinte din fiecare (tratament intensiv in doua saptamani), poti pierde pana la 8-10 cm din circumferinta soldurilor, si 6-8 cm din talie. Iar daca adaugi' la reteta si 3-5 km pe bicicleta, e super!

10. Capsunile aduc fericirea
Dupa ce ca sunt foarte gustoase si trecute pe lista fructelor afrodisiace (in combinatie cu frisca, mare aliat' al celulitei), capsunile sunt foarte eficiente si in diminuarea aspectului de coaja de portocala. Zdrobeste-le cu mixerul, aplica pasta si las-o sa actioneze 20 de minute. Repeta zilnic, doua saptamani.

citește continuarea articolului aici

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport