Cum să scapi de kilogramele în plus în 3 săptămâni!

Câteva kilograme în minus nu strică niciodată. Mai e puțin și vine primăvara, și este de preferat să expui privirilor o siluetă zveltă, în locul colăceilor pe care i-ai adunat peste iarnă. Uite un regim pe care îl ții trei săptămâni și care garantează rezultate, dacă nu trișezi. Uite cum să scapi de kilogramele în plus, în doar 3 săptămâni.

Săptămâna 1 – Începe regimul de slabire

Va fi cea mai grea: organismul trebuie sa se obisnuiasca cu reduce-rea aportului de mancare… Mai tarziu insa iti va fi mai usor.

  • Nu manca nimic cu grasimi. Mancarurile cu putine grasimi sunt cele care au si putine calorii, iar tu trebuie sa consumi cel mult 1.200 calorii pe zi.
  • Ca sa stii cate calorii contin alimentele pe care le alegi, citeste pe ambalajele lor. Daca nu gasesti informatiile necesare, ghideaza-te dupa recomandarile noastre, cauta pe internet sau in cartile de nutritie.
  • Nu bea deloc alcool la sfarsit de saptamana.
  • Evita mancarurile comandate (pizza, fast-food, feluri chinezesti); s-ar putea sa-ti destabilizeze planurile de dieta.
  • Daca te-ai obisnuit sa iei gustari sub forma de snackuri ori biscuiti, asigura-te ca sunt dintre cele cu putine grasimi.

Exemplu de meniu cu 1.200 calorii

Mic dejun

Un bol cu 40 g de muesli fara calorii, combinati cu lapte degresat.

Pranz kilograme 2

Piept de pui fara pielite, eventual si o lipie din faina integrala, cu rosii felii si o lingura de maioneza fara grasimi (light). Acest pranz se poate combina cu o banana sau cu un pachet de biscuiti saraci in grasimi.

Cina

Salata de cuscus cu un avocado mic, un pumn de masline negre, rosii uscate, seminte de pin sau dovleac si 30 g de branza feta. Asezoneaza-ti cina cu o lingura ulei de masline si suc de lamaie.

Gustari

Nu rezisti sa nu mananci intre mesele principale (sau mergi la o petrecere)? Alege una dintre urmatoarele variante de gustari sub 100 de calorii:

  • 2 batoane de branza imbracate' in ciocolata
  • 1 cutie de branza de casa combinata cu cateva bucati de morcovi sau de telina
  • 10 bomboane cu stafide, imbracate in ciocolata
  • 1 jumatate de prajitura pandispan (briosa) cu o lingura de unt de arahide
  • 1 punga mica de alune prajite fara ulei
  • 6 caise uscate

Strecoara niste exercitii in rutina te zilnica

Fa-ti timp liber pentru doua-trei sedinte de exercitii a cate 30 minute fiecare. Stiai ca daca iti creste temperatura corpului se elibereaza celulele grase in fluxul sangvin pentru a fi folosite drept energie?

Daca nu esti obisnuita sa faci miscare, fa plimbari mai alerte, combinate cu alergare. Daca practici aerobic, acesta va ajuta la tonificarea posteriorului si coapselor tale (deci, la scaderea lor in diametru).

Daca esti sportiva amatoare, inlocuieste unul dintre exercitiile zilnice obisnuite cu ceva care sa te solicite mai mult. De exemplu, accelereaza ritmul alergarii sau incearca un curs de spinning.

Săptămâna 2 – Accelerează metabolismul

Pentru a continua efectele benefice pe care le-a adus prima saptamana a planului, e momentul sa inveti sa-ti accelerezi metabolismul. Vei manca un pic mai mult (cam 1.400 calorii), dar vei adauga acestora cateva exercitii specifice, pentru a compensa surplusul din alimente.

Combinarea gustarilor cu portii mai mici la mesele principale poate creste rata de metabolizare a alimentelor cu pana la 30% – ce veste buna pentru reducerea grasimilor, nu?

Exemplu de meniu cu 1.400 calorii

Mic dejun

Iaurt degresat, cu o lingurita de miere Gustare de dimineata O jumatate de corn sau de bagheta cu putina crema de branza degresata

Pranz

Sandvis cu felii de carne de curcan sau de pui, paine de secara ori graham, putin sos slab (maioneza ori sos de iaurt), o mandarina sau un mar.

Gustare de dupa-amiaza Doua felii subtiri de paine dietetica cu putin sos fara grasimi.

Cina

Piept de pui (fara pielite) la gratar, cu o lingurita si jumatate de sos fara grasimi si putin ulei de masline. Poti sa alaturi acestui fel putina salata de varza ori de cruditati si un cartof la cuptor, cu unt cu procent redus de grasime.

Gustarile de la petrecere

Nu te teme ca nu te vei mai putea distra daca vei fi invitata in oras. Iata care sunt cele mai nocive, dar si cele mai bune alegeri pentru dieta ta in cazul asta.

EVITA

  • Snackuri cu grasimi
  • Mult alcool (o halba de bere)
  • Sucuri cu adaos de zahar
  • Rulouri cu carnati sau crenvursti
  • Sosuri cu smantana
  • Crema de ciocolata

ALEGE

  • Chipsuri de tip tortilla
  • Bauturi cu putine calorii
  • Racoritoare light
  • Somon afumat
  • Sosuri salsa
  • Branza si ananas

Tonifica-ti muschii – arde grasimile

Intarirea muschilor este o conditie esentiala pentru pierderea in greutate, de vreme ce tesutul muscular este responsabil cu arderea unei cantitati de calorii de pana la noua ori mai mare decat tesuturile grase. In acest scop, ar trebui sa adaugi la rutina ta zilnica si exercitiile prezentate mai jos, pentru tonificarea muschilor.

FANDARI

Din pozitia stand in picioare, fa un pas mare inainte cu piciorul drept, astfel incat picioarele tale sa se afle la mare departare unul de celalalt.

Lasa-te incet spre podea, mentinand pozitia. Cand esti aproape jos, dar nu atat de aproape incat genunchiul din fata sa depaseasca calcaiul, impinge incet ca sa ajungi inapoi, in pozitia initiala. Fa doua serii a cate 15 miscari.

FLOTARI (modificate)kilograme 3

Asaza-te pe podea, cu sprijin in maini si in picioare, cu palmele putin in fata ta (in asa fel incat sa depaseasca putin nivelul umerilor). Indoaie incet coatele spre lateral si apleaca-ti trunchiul incet, apoi indreapta bratele si impinge-te inapoi. Efectueaza doua serii a cate 15-20 de miscari.

Vezi ce trebuie să faci în săptămâna a treia. Citește continuarea articolului aici

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport