Cum să te descurci cu “fosta”…

Odată, el a iubit o alta femeie. Dacă au copii, vor păstra legătura. Te vei descurca cu acest trecut, tu, cea din viața lui de acum, când fosta e încă prezentă?

Deseori, barbatul de care te indragostesti si cu care incepi o relatie are o fosta sotie si, eventual, copii. Cu siguranta, vei accepta copiii si vei face totul ca si ei sa te placa. Dar, odata cu copiii lui, in viata ta va intra, vrand-nevrand, si fosta'. Este o situatie in care dificultatile sunt foarte probabile – cum ai putea sa ii faci fata pentru a mentine nealterata relatia cu barbatul iubit?

Te poți înțelege cu fosta' lui

– Evita sa invaluiesti in legende si povesti romantice fosta lui relatie. In asemenea cazuri, femeile au tendinta sa fie competitive: oare cum arata cealalta, era sau nu o buna gospodina? Este foarte important sa depasesti acest moment. Intreaba-ti partenerul despre fosta lui relatie – ce a mers bine, ce nu.

Este foarte probabil sa intelegi, in scurt timp, faptul ca relatia lor a continuat, de la un moment dat, din inertie, de dragul copiilor sau pentru ca le era teama de o schimbare. Astfel, resentimentele tale determinate de competitivitatea cu fosta' – chiar daca absolut normale – vor scadea in intensitate si chiar vor disparea dupa un timp.

– Femeile care intalnesc un barbat care are deja copii trebuie sa inteleaga un lucru foarte simplu: fericirea si starea psihica a barbatului iubit depinde in mare masura de starea de bine a copiilor lui. Iar felul in care te intelegi cu copiii lui si le oferi sentimente de siguranta, depinde, invariabil, de atitudinea fata de mama lor.

– Fii deschisa in relatia cu partenerul tau. Nici unul dintre voi nu se va simti prea bine in contextul unor apeluri sau mesaje din partea fostei' care au fost pastrate secrete. El nu trebuie sa se simta obligat sa se ascunda de tine, chiar daca are impresia ca o face ca sa nu te supere.

– Incearca sa mentii un contact social cu fosta lui sotie, decat sa te limitezi la informari' legate de copii. Asta nu inseamna ca trebuie sa fiti prietene la catarama, dar mici fostaconversatii legate de evenimente sociale ori treburi zilnice va vor ajuta, pe amandoua, sa va percepeti ca persoane obisnuite, dincolo de barbatul care, intr-un fel sau altul, va leaga.

– Ofera-i ajutorul tau, atunci cand este cazul. Daca vezi cum se grabeste sa isi ia fiica de la ora de pian inainte sa o lase la voi acasa, propune-i sa faci tu aceasta treaba, daca ai timp. Vei aparea ca o persoana deschisa si indatoritoare. Oricum, nu incerca sa i te substitui ca mama – sunt copiii ei, totusi?

– Daca incercarile pentru o relatie buna cu fosta lui sotie esueaza, incearca sa fii civilizata. Vedeti-va cat mai rar, fii politicoasa si nu uita care este motivul pentru care trebuie sa o suporti uneori: copiii lui.

Uite  să reacționezi în anumite situații

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie