Cum sa te distrezi cu bebelusul

Cand esti mamica pentru prima data, este foarte usor sa devii coplesita de tot ceea ce trebuie sa faci pentru a avea grija de bebelusul tau, pe langa tot ce este de facut in casa.

Chiar daca bebelusul nu pare sa poata face foarte multe lucruri, va puteti juca impreuna si pe langa faptul ca va fi relaxant si distractiv, il vei ajuta sa invete foarte multe in acelasi timp.

Iata 10 moduri in care te poti distra cu bebelusul tau

1. Cititi carticele
Cititul nu este limitat de nicio varsta. Poti incepe sa ii citesti bebelusului tau inca din prima zi in care s-a nascut. Chiar daca nu intelege ceea ce ii citesti si nici nu poate distinge clar imaginile din carticica, pentru el este suficient faptul ca iti aude vocea si sta cuibarit in bratele tale.

2. Plimbati-va in natura
Aerul curat nu este bun doar pentru adulti, ci si pentru bebelusi. Plimba-ti bebelusul pe afara si arata-i copacii, plantele, florile, vorbeste-o despre fiecare dintre ele si despre tot ceea ce vedeti in jur.

3. Invatati despre partile corpului
Stiu ca poate parea mult prea devreme insa poti face asta inca din primele zile de cand s-a nascut. Gandila sau maseaza diferite parti ale corpului in timp ce ii spui cum se numesc. Bebelusului tau ii va placea sa iti auda vocea si tu te vei bucura sa vezi cum reactioneaza la fiecare atingere.

4. Cantati
Muzica este o modalitate excelenta de a crea o legatura cu bebelusul si nu exista nicio muzica mai frumoasa pentru ei decat vocea mamei. Canta-i orice, si dansati impreuna pe ritmul muzicii. Vei, vedea cat de distractiv va fi pentru amandoi.

5. Abdomene de bebelus
Ajuta-ti bebelusul sa isi devolte musculatura facand abdomene. Aseaza bebelusul pe spate, apoi cuprinde-i manutele cu mainile tale si trage-l usor in sus, in pozitia sezand. Da-i un pupic cand ajunge sus, apoi aseaza-l usor inapoi in pozitia culcat.

6. Jucati-va cu jucariile
O activitate distractiva este sa va jucati impreuna cu jucariile. Tine bebelusul in brate, sau aseaza-l pe o paturica si arata-i cum functioneaza jucariile, improvizeaza un mic teatru de papusi cu jucariile de plus sau rostogoleste o minge in jurul sau.

7. Este timpul pentru zbor
Toata lumea stie ca bebelusilor le place sa zboare asa ca tine bebelusul deasupra capului tau si jucati-va de-a avionul, apoi coboara-l incet si da-i un pupic. Vei vedea cat de tare se va distra bebelusul tau si nu numai el.

8. Cucu-bau
Cucu-bau este o activitate clasica si extrem de distractiva pe care toti bebelusii o adora. Iti poti folosi mainile ca sa iti ascunzi fata, sau o paturica. Vei vedea cat de suprins va fi cand „dispari” si cat de fericit va fi atunci cand „reapari”.

9. Stai de vorba
Aseaza-te la nivelul lui si vorbeste-i. Spune-i cat de mult il iubesti, cat de fericita te face, cat de tare va distrati impreuna, povesteste-i despre ziua ta, despre taicul lui, povesteste-i orice iti trece prin minte. Faptul ca iti aude vocea si ca esti langa el il face sa se simta comfortabil si fericit.

10. Cuibareala
Bebelusii sunt cei mai mai experiti cand vine vorba despre cuibarit. Cuibariti-va si stati imbratisati cat poti de mult si profita din plin de aceste momente pentru ca timpul zboara si cat ai clipi, devine „prea mare” pentru astfel de activitati.

Sursa: lifeasmama.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul