Cum să te organizezi după ce copilul apare în viața ta

Nu vrem să te alarmezi, dar dacă sarcina ți s-a părut o perioadă dificilă și extenuantă, atunci pregătește-te bine pentru primii ani care vin după nașterea copilului. În niciun caz lucrurile nu sunt atât de rele pe cât ai putea înțelege din această introducere, însă este adevărat că s-ar putea să-ți fie destul de dificil să gestionezi totul, dacă nu te pregătești cu mare atenție. Organizarea este cuvântul cheie care ar trebui să domine viața ta după apariția unui copil. Altfel, riști să fii mereu în criză de timp, să nu poți acoperi toate lucrurile pe care le ai de rezolvat, iar nivelul de stres să fie mult prea ridicat.

Cum să te organizezi după ce copilul apare în viața ta:

Ia decizii inspirate care te vor ajuta să salvezi timp

Cu siguranță ești obișnuită cu organizarea și rutina de la locul de muncă, însă un copil va necesita multă flexibilitate, pentru că mereu vor apărea lucruri noi. De aceea este important ca mereu să ai o listă cu trei mari categorii: ce ai de făcut, ce poți delega altcuiva și la ce poți renunța. În mod clar nu vei putea să le faci pe toate de una singură, așa că va trebui să anticipezi ce ar putea interveni și să ai un plan de rezervă în funcție de acest lucru. Apoi, gândește-te la activitățile care îți vor ocupa o mare parte din timp și încearcă să găsești cele mai bune soluții ca acestea să nu îți consume toată ziua. Scutește din timpul alocat călcatului hainelor celui mic apelând la o stație de călcat performantă, de mare volum, datorită unui rezervor de 1,5 litri, care nu necesită reglarea temperaturii de fiecare dată și nici întreruperea activității pentru a o reumple cu apă. Detalii de acest fel te pot ajuta ca la finalul fiecărei zile să te bucuri de o pauză mai mare de relaxare binevenită.

Pregătește totul

Hainele, mâncarea, biberoanele cu lapte, toate trebuie să fie organizate și pregătite din timp, pentru a nu te trezi alergând prin casă atunci când celui mic îi este foame. În acest fel, vei fi în permanență în control, reducând considerabil și nivelul de stres la care primii ani de mămică te pot supune. De asemenea, trebuie să ai în permanență o listă de cumpărături la zi și o evidență a lucrurilor pe care le mai ai în casă, de la alimente, la produse de curățenie, până la scutece. În acest fel vei evita situația în care trebuie să îți dai programul peste cap pentru cumpărături neașteptate.

Organizează-ți mai bine casa

De câte ori nu te-ai trezit că oricât de mult ai sta să faci curățenie, unele zone din casă revin peste noapte la starea de deranj de parcă nimeni nu s-ar fi străduit să facă ordine? Organizează-ți mai bine casa, iar asta înseamnă un singur lucru în realitate: pune lucrurile înapoi de unde le-ai luat. Astfel, îți va fi mereu mult mai ușor să faci curat, casa nu va părea mereu murdară și dezordonată și nici vei mai trăi cu stresul că totul în jurul tău este haotic. Dacă în acest fel vei reuși să scutești fie și o oră atunci când te vei mai apuca de făcut curat, aceea este o oră câștigată să ai grijă și de igiena ta mentală, să te poți deconecta puțin.

(P) Articol realizat în colaborare cu Philips.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Syda Productions


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Buton