Cum să te răsfeți acasă ca la un spa de lux? 5 recomandări

FOTO: https://unsplash.com/photos/iIvFvH-RmCg

Sunt momente în care simți nevoia de a te detașa complet de grijile de zi cu zi. Iar în astfel de momente ai nevoie de relaxare, de răsfăț și de liniște, sau de o vizită la un SPA de lux. Însă, acum poți aduce SPA-ul la tine acasă! Iată care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmezi, pentru a te bucura de clipe de răsfăț chiar la tine acasă.

Creează un cadru relaxant

Poți începe cu pregătirea spațiului. Este esențial ca ambientul să fie unul cât mai plăcut, pentru a te putea relaxa așa cum îți dorești. Așa că vei avea nevoie de câteva elemente importante care să creeze acea atmosferă zen de care ai nevoie. Poți alege câteva lumânări decorative, bețișoare parfumate, sau poți cumpăra un difuzor cu uleiuri esențiale. 

Pregătește-ți un playlist cu muzică liniștitoare, care să te ajute să te destinzi și alege-ți o ținută confortabilă, cum ar fi un halat pufos din bumbac. De asemenea, ar trebui îți pui telefonul deoparte pentru a te deconecta complet pentru câteva ore.

Încearcă să îți pregătești totul la îndemână, de la prosoape până la produsele de care ai nevoie pentru a te bucura de clipe de răsfăț ca la un spa de lux.

Pentru o atmosferă cât mai intimă și liniștitoare, poți să reduci intensitatea luminii. Poți alege să lași aprinse doar lumânările, sau poți să creezi o lumină difuză, cu ajutorul unei veioze.

Alege esențele potrivite

Secretul unui moment de relaxare la SPA constă în alegerea unor esențe de baie potrivite. Dacă îți dorești să te bucuri de clipe liniștitoare, poți opta pentru o esență de lavandă, care este cunoscută pentru proprietățile sale calmante, fiind recomandată și pentru un somn odihnitor. De asemenea, din categoria esențelor cu efect calmant fac parte și lemnul de santal, ceaiul verde și patchouli.

Pregătește o mască pentru păr

Cât timp te vei relaxa în baie poți pregăti o mască pentru păr, folosind ingrediente naturale sau produse cosmetice profesionale. Poți opta pentru o mască de păr hidratantă, care să ofere un plus de strălucire și elasticitate părului tău. De asemenea, poți continua ritualul pentru îngrijirea părului cu produse Fanola, bogate în nutrienți.

Răsfață-te cu un scrub

Dacă vrei să te bucuri de clipe de relaxare ca la un SPA de lux, ar fi ideal să îți pregătești câteva tratamente de îngrijire pentru piele. Poți începe cu exfolierea, care este cea mai importantă etapă din ritualul de îngrijire. Dacă îți dorești să folosești doar ingrediente naturale, poți apela la câteva produse pe care le ai deja în bucătărie, cum ar fi cafeaua, zahărul, sarea și mălaiul. Acești patru agenți de exfoliere aduc o mulțime de beneficii pielii, așa că îți poți pregăti un scrub natural pentru corp foarte ușor. Poți amesteca câteva lingurițe de zaț de cafea cu zahăr brun, o linguriță de miere și 6 lingurițe de ulei de măsline sau unt de cocos. Cu acest scrub vei îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii, iar mierea îți va proteja pielea și o va hidrata corespunzător.

Pregătește-ți o mască de față

Îngrijirea tenului este esențială, așa că îți poți pregăti o mască de față hidratantă pentru o sesiune de SPA acasă. Întotdeauna pielea are nevoie de hidratare, fie că vorbim despre zilele caniculare de vară, când ne expunem direct razelor solare, sau de zilele de toamnă, când tenul nostru are de suferit din cauza vântului aspru. Iar o mască eficientă pentru un ten luminos și sănătos este cea pe bază de miere. Poți aplica mierea simplă direct pe față pentru câteva minute, lăsând-o să își facă efectul. Apoi, îți poți clăti fața cu apa călduță, iar tenul tău se va bucura de un plus de hidratare, devenind mai luminos.

Acum poți să creezi atmosfera relaxantă de la SPA chiar și la tine acasă, urmând sfaturile de mai sus. Încearcă să îți faci un obicei din a organiza astfel de ritualuri de îngrijire pentru pielea ta, care te vor ajuta să te relaxezi și să te detașezi de stresul acumulat.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial