Cum se aleg cele mai bune scaune auto copii testate ADAC

Alegerea unor scaune auto copii omologate poate face o mare diferență în asigurarea protecției optime a micuților în caz de accident rutier.

Informațiile prezentate în continuare sunt esențiale pentru părinți, astfel încât ei să poată lua o decizie informată și să se bucure de liniște sufletească în fiecare călătorie.

Până la ce vârstă se folosește scoica și când se trece la un scaun auto

În funcție de înălțimea și greutatea bebelușului, scoica auto se poate folosi până la 12-15 luni. Totuși, este bine de știut că un proaspăt părinte poate alege cu încredere un scaun auto de bebe încă din primele zile de la naștere. De exemplu, scaunul auto Joie i-Size i-Prodigi Signature este potrivit pentru bebe din primele zile de viață până când ajunge la 125 cm. Este un scaun de mașină categoria 0-25 kg care a trecut cu brio testul de siguranță suedez Plus. Mulți îl consideră un produs premium, cu care părinții economisesc bani. În loc să cumpere scoică și apoi scaun pentru mașină, pot alege de la bun început un scaun practic, sigur, confortabil, folosit mai mulți ani.

Scaunele auto pentru bebeluși oferă o poziție rear-facing, ceea ce înseamnă că bebe va fi orientat cu spatele către direcția de mers a mașinii. Această poziționare oferă o protecție maximă în caz de accident rutier. Principalele motive pentru care poziția rear-facing este preferată pentru bebeluși și sugari sunt următoarele: oferă protecție în caz de impact frontal, în cazul unei frânări bruște bebe are protecție la cap și gât. În multe țări se recomandă ca micuții să călătorească în poziție rear-facing până la doi ani.

Scaune auto pentru copii 9-36 kg testate ADAC

Cele mai riguroase teste europene sunt testele ADAC (Clubul General German pentru Automobile – Allgemeiner Deutscher Automobil-Club). Există scaune auto sigure pentru copii cu vârsta cuprinsă de la 15 luni la 4 ani. În acest caz se vorbește despre un scaun auto copii 9-36 kg de pe mama.ro, cu poziție forward-facing, care oferă confort și siguranță crescută. Aceste modele pot fi ajustate pe măsură ce copilul crește, permițând utilizarea lor pe o perioadă mai lungă. Un bun exemplu este Joie i-Spin 360° cu centură prindere în 5 puncte, tetieră cu 6 poziții, picior de susținere reglabil în 19 poziții. Un aspect interesant la un scaun auto 360° este că acesta chiar se rotește la 360°, ușor, cu o singură mână.

Scaunele auto cu rotație de 360° sunt o alegere excelentă pentru părinții care doresc să așeze copilul în scaun simplu și fără bătăi de cap. Aceste scaune permit rotația scaunului în orice direcție, făcând mai ușoară scoaterea și așezarea copilului, precum și trecerea de la o poziție rear-facing la forward-facing.

Scaune auto cu poziție de somn

Copiii adorm des în mașină și tind să se plictisească la drum lung. De aceea, tot mai mulți părinți se orientează către scaune de mașină cu poziție de somn. Acestea permit înclinarea spătarului pentru a oferi o poziție mai relaxată și odihnitoare în timpul călătoriilor.

Nuna i-Size TODL Next este un scaun auto testat ADAC cu poziție de somn potrivit atât pentru nou-născuți, cât și pentru copiii de 4 ani. Este un scaun auto cu Isofix reglabil în 13 trepte și se rotește la 360°. Acest model este un scaun auto copii 0-36 kg.

Scaunele auto cu sistem Isofix sunt extrem de apreciate pentru ușurința lor în instalare și fixare. Acest sistem permite prinderea scaunului direct de șasiul mașinii, eliminând nevoia de utilizare a centurilor de siguranță pentru prindere.

Atunci când bugetul este o preocupare, unii părinți sunt tentați să aleagă un scaun de mașină second-hand. Siguranța auto a copiilor ar trebui să fie pe primul loc, iar un scaun auto second-hand este foarte posibil să aibă uzate chiar acele elemente de siguranță și confort pentru micuți: centurile de prindere, căptușeala, etc. Banii aparent economisiți la început sunt cheltuiți ulterior pentru recondiționarea scaunului și înlocuirea acestor elemente esențiale pentru o călătorie sigură și confortabilă.

Alegerea unui scaun auto potrivit pentru copii este o decizie importantă, care nu trebuie luată la întâmplare. Fie că părinții aleg un scaun auto pentru bebeluși, unul cu rotație de 360° sau unul cu poziție de somn, siguranța și confortul micuților trebuie să fie pe primul loc. Scaunele de mașină omologate și testate de ADAC asigură cele mai înalte standarde de siguranță.

Modelele de scaune prezentate anterior sunt doar câteva exemple din top scaune auto de copii disponibile pe piață. Cu un scaun auto adecvat și bine ales, familiile pot călători liniștite, bucurându-se de fiecare moment petrecut împreună în mașină.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton