Cum se descurcă Horia Brenciu ca tată de fată

Se numește Mina, are aproape 11 luni, ochi albaştri fermecători şi este cea mai mică dintre cele patru fete ale lui Horia Brenciu. Cum se descurcă artistul într-o casă plină de… fete? Iată ce a povestit juratul de la Vocea României pentru ProTV Magazin:

 

 

– De când a apărut Mina în viaţa ta, care a fost cea mai radicală schimbare prin care ai trecut?

Ora de trezire. Poate fi oricând…

– Crezi că te moşteneşte? Adică… „vorbeşte” la fel de mult ca tine?

Dacă vă spun că are şi acute excepţionale, mă credeţi?!

– Cât de autoritar poţi fi în faţa unui bebeluş de 11 luni?

Autoritatea unui tată trebuie să fie… surdă. În faţa Minei, a Mariei sau a Andreei, fetele mele cele mari, trebuie mai degrabă să-mi muşc limba, să-mi înghit cuvintele şi să înţeleg totul, absolut totul! Trebuie să le fiu, dincolo de postura de tată, un adevărat prieten. Un prieten care să nu le facă observaţii la 2 minute, ci să le ajute necondiţionat atunci când au nevoie.

– Crezi că, peste câţiva ani, va face tot ce vrea din tine?

Va face marmeladă din toată lumea, din părinţi, din bunici şi bineînţeles, din scumpele-i surori!

Horia Brenciu

– Ce tabieturi păstrezi cu sfiinţenie atunci când îţi exersezi „meseria” de tătic?

N-am un tabiet anume. Când ai atâtea fete în jurul tău, trebuie să uiţi de tine şi să te concentrezi numai asupra lor, asupra… neprevăzutului. Aşa cum îţi creşti copiii la tinereţe, aşa o să beneficiezi de ei la bătrâneţe. Norocul meu este că în toată misiunea asta am cel mai bun aliat din lume, pe Alice!

– Si ce sfaturi ai primit de la tatăl tău în ce o priveşte pe Mina?

S-o învăţ romanţe…

– De unde a „furat” ea ochii albaştri?

Bunicile noastre, a mea şi a lui Alice, aveau ochii albaştri. Gena ne-a sărit pe noi, dar a revenit la minunea noastră cea mică…

– Şi ce gen de muzică ascultă?

În general, „înghite” tot ce-i cânt! După atâtea secole de muzică, îmi permit să fac tot felul de combinaţii care s-o stimuleze pe viitor. Populară, clasică, jazz, pop, rock, funk … orice e potrivit ca să linişteşti sau să culci un copil! Marea mea surpriză, însă, a fost Alice. Până să se nască Mina, n-a scos un sunet. Ei bine, acum îi cântă toate refrenele copilăriei. Şi să ştiţi că n-are deloc voce rea…

Horia Brenciu

– Cât de stresat şi cât de stresant eşti ca tătic?

Mina are 10 luni, Maria a făcut 14 ani pe 20 septembrie, iar Andreea are 22 de ani… Nimic nu e stresant! Totul e revoluţionar şi perpetuum mobile! Când mă lasa una, mă ia alta! ªi când totul pare să se liniştească, vine rândul celei de-a 4-a: Alice… Familia noastră poate fi comparată cu orice, fie cu o mare brăzdată de tot felul de valuri, cu o simfonie plină de note surprinzătoare sau chiar cu o finală de Champions League. Un singur lucru sunt sigur: la noi în casă nu e niciun calm ecuatorial!

– Ce îţi place să faci atunci când eşti cu toate fetele tale?

Să le ascult. Ne adunăm în sufragerie, ne trântim pe canapele şi bârfim… Maria ne povesteşte de şcoală sau de taberele în care se duce cu clasa ei, Andreea ne arată ultimele mişcări de la cursurile de balet, la care tocmai a aderat în vara asta, iar Mina… Mina ne face apologia suzetelor! Noroc cu Alice care ne înţelege pe toţi!

Brenciu

 

 

Citește mai multe pe www.protvmagazin.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie