Cum se schimba corpul dupa nastere

Dupa nastere, te astepti la cateva schimbari, sa le spunem clasice, precum vergeturile, insa multe mamici resimt multe alte schimbari ciudate, la care nu se asteptau.

Iata cum se schimba corpul dupa nastere si de ce au loc aceste schimbari mai putin cunoscute.

 

Papilele gustative
Daca inainte de sarcina nu erai genul pofticios si nici mare fan al dulciurilor, se poate intampla ca dupa ce ai nascut sa descoperi nu numai ca iti plac dulciurile, ci si ca nu prea mai poti rezista poftelor de dulce.

Lactatia
Daca despre lactatie stii deja ca deobicei apare imediat dupa nastere si uneori chiar si in timpul sarcinii, poate vei fi surprinsa a afli ca sunt mamici care vor avea lactatie (in cantitate foarte mica ce-i drept)  si la cateva luni sau chiar ani de cand au intrerupt alaptarea.

Forma corpului
Aici nu este vorba despre greutatea corporala ci despre forma corpului si sunt mamici care au povestit ca desi au perdut kilogramele acumulate in sarcina, forma coapselor si a bazinului s-a schimbat vizibil. In plus, alte mamici au declarat ca le-au crescut picioarele, in sensul ca daca inainte de sarcina purtau incaltaminte numarul 38, dupa sarcina au constatat ca trebuie sa poarte incaltaminte numarul 39.

Pistrui si pete pigmentare
Dupa nastere iti pot aparea pistrui si pete pigmentare, te poti bronza mai repede (sau in cazuri mai nefericite iti poti arde pielea mai repede) si chiar poti sa te confrunti cu eruptii cutanate cauzate de caldura.

Textura parului
Multe mamici au constatat ca desi toata viata au avut parul drept, de exemplu, dupa nastere parul si-a schimbat textura si a devenit ondulat. Lucrurile pot sta si invers, parul o data ondulat, dupa nastere sa devina drept. In plus, au fost semnalate si apariria mult prea multor fire albe dupa nastere.

Miscari in burtica
Asa este ca suna cunoscut? Daca in timpul sarcinii era ceva normal, ba chiar motiv de bucurie sa simti miscarile bebelusului tau in burtica, cand se intampla sa simti aceste miscari dupa nastere, este putin ciudat. In acest caz, nu exista o explicatie oficiala, insa exista in schimb doua teorii.
Prima sustine ca uterului ii ia destul de mult timp dupa nastere sa se relaxeze, deci acele miscari resimtite ar fi de fapt contractii uterine. Cea de-a doua teorie sustine ca aceste miscari aveau loc si inainte de sarcina , insa nu erau percepute pentru ca nu aveau aceeasi semnificatie pe care o au in timpul sarcinii.

Pozitii de dormit
Daca inainte de sarcina obisnuiai sa dormi pe burta si te-ai chinuit aproape toata sarcina sa  te obisnuiesti cu o noua pozitie de somn, s-ar putea ca dupa nastere, sa preferi sa dormi pe spate, ba chiar sa nu mai poti dormi confortabil pe burta deloc.

Modificari vaginale
Sexul dupa nastere poate fi foarte diferit pentru ca multe femei se confrunta cu uscaciunea vaginala si o sensibilitate crescuta (in cazul nasterii pe cale naturala). Se pare ca aceste inconveniente apar din cauza scaderii nivelului de estrogen dupa nastere si pot dura pe toata perioada in care mama alapteaza.

Alergii alimentare
Se pare ca sunt mamici care dupa ce au nascut, au dezvoltat o serie intreaga de alergii  pe care nu le-au avut inainte de sarcina, precum intoleranta la lactoza, alergie la oua sau intoleranta la gluten. Exista si mamici care au declarat ca dupa nastere, au disparut alergiile pe care le aveau inca din copilarie.

Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin