Cum te ajută canicula să slăbeşti. Vezi cum scapi de kilograme vara

Vezi ce trucuri noi poţi folosi în cura de slăbire pe vreme toridă şi cum te ajută canicula să slăbeşti. Trebuie doar să ai grijă să nu te deshidratezi şi să nu faci insolaţie.

 

Vara este sezonul în care toată lumea vrea să slăbească pentru că hainele sunt mai subţiri, mai scurte, lasă la vedere mai mult şi mai ajungem şi la plajă.

Ca să scapi de kilogramele în plus depuse după iarnă şi masa de Paşte sau alte excese culinare, ai nevoie de o dietă sănătoasă, mişcare, hidratare şi puţină voinţă. Căldura verii te ajută şi ea să slăbeşti.

Dacă te fereşti de deshidratare, supraexpunere la soare şi insolaţie, poţi folosi căldura verii în avantajul tău ca să scapi de câteva kilograme nedorite, care te fac să te simţi grasă la plajă. Iată de ce este atât de bună vara pentru slăbit:

Vara scapi de apa în exces în mod natural

Retenţia de apă este mai accentuată iarna, când frigul încetineşte metabolismul şi riscul de deshidratare la frig creşte. Vara, pe caniculă, transpirăm pre a mult pentru ca organismul nostru să mai reţină apă în plus. Cu o hidratare corespunzătoare, nu vom mai reţine apă în celule, ci ea va fi folosită pentru menţinerea unui corp sănătos. Deci vara nu mai trebuie să ne facem griji că reţinem apă de rezervă, dar trebuie să avem grijă să nu ne deshidratăm de la caniculă.

Pe caniculă nu-ţi mai este foarte foame

Aţi observat că vara senzaţia de foame este redusă? Căldura excesivă din perioada verii încetineşte metabolismul şi organismul are mai multă nevoie de apă decât de mâncare. De aceea, canicula te face să mănânci mai puţin, ceea ce te ajută să slăbeşti rapid.

Vara ai la dispoziţie mâncare răcoroasă cu puţine calorii

Pe caniculă nu-ţi mai este poftă de ciorbe fierbinţi, tocăniţe grase şi cartofi mustind de ulei. În schimb, mănânci mai des alimente ca : iaurt, legume proaspete, sucuri naturale de fructe, pepene apos, salate, supe reci din legume nefierte, etc. Mâncărurile răcoroase şi fără exces de ulei te ajută să menţii silueta suplă şi chiar să slăbeşti, mai ales dacă în restul anului mănânci mai gras şi cu multă pâine. Profită de caniculă şi mănâncă mai uşor. Vei slăbi garantat şi fără să te înfometezi, asigurând totodată, un aport de vitamine şi minerale esenţiale.

Citeşte continuarea pe unica.ro şi află alte motive pentru care poţi slăbi mai mult vara, pe caniculă, fără excese şi fără pericole

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport