Cum tratezi dermatita atopică vara?

Copiii cu dermatită atopică au o piele care reacționează foarte tare la schimbările de mediu. Vara eczema se agravează din cauza uscării axagerate a pielii.

 

Ce poți face pentru a preveni agravarea eczemei?

  • Trebuie evitat spălatul excesiv – deși pe durata băii cel mic se simte confortabil, ulterior, mâncărimea este mai intensă pentru că pielea se usucă mai repede. După baie folosiți o loțiune hidratantă hipoalergenică, aplicată în strat subțire, pentru a lăsa porii să respire.
  • Îmbrăcați-l pe cel mic cu hăinuțe din materiale moi – dacă alegeți inul, aveți grijă ca fibra să fie moale, pentru că deși e o fibră naturală, inul neprelucrat bine rămâne scorțos și agresează pielea, agravând senzația de mâncărime.
  • Înotul are multe beneficii pentru cel mic și nu ne imaginăm vara fără o bălăceală. Dar mare grijă unde mergeți! Țineți cont de faptul că oricum, înotul în piscină sau apă dulce agravează dermatita, chiar și în condiții de maximă igienă, și fiți pregătiți cu o cremă emolientă pe care să o aplicați imediat după ieșirea din apă și un duș de curățare a pielii, pentru a îndepărta depunerile de elemente chimice de la substanțele dezinfectante.
  • Mare atenție la cremele de protecție solară – folosiți produse din gamele special create pentru copiii cu dermatită atopică – produsele pe bază de ulei sau care conțin multă grăsime astupă porii și accentuează senzația de mâncărime.
  • Dacă plecați în concediu nu uitați să vorbiți înainte cu pediatrul, care să vă prescrie un antihistaminic sau un produs cu corticosteroizi pe care să-l puteți folosi în caz de urgență, dacă mâncărimea devine de nesuportat.
  • Când mâncați la restaurant, aveți grijă să evitați acele mâncăruri care pot agrava eczema, produsele care au în componență laptele, de exemplu.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau