Cupe de limoncello şi biscuiţi cu migdale

Ingrediente pentru biscuiţi:
• 375 g aluat de tarte, gata preparat
• 1 gălbenuş
• câteva picături de esenţă de vanilie
• 25 g fulgi de migdale
• 2 linguriţe zahăr

Pentru cupele de limoncello:
• 250 g cremă de vanilie, gata preparată
• 4 linguri lichior limoncello
• 300 ml smântână
• zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 5/190 ° C. Întinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, cât să rezulte o foaie de 12×40 cm. Bate gălbenuşul cu esenţa de vanilie şi unge foaia de aluat. Presară fulgii de migdale şi zahărul, apoi taie în fâşii de 2-3 cm lăţime. Aşază-le pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie pergament, apoi coace 10–12 min, până se rumenesc bine. Lasă-le câteva minute în cuptor, apoi mută-le pe un grătar metalic să se răcească.

Amestecă 100 g cremă de vanilie cu 2 linguri limoncello şi împarte amestecul în mod egal în 6 cupe. Bate smântâna cu un tel până se întăreşte uşor, adaugă restul de cremă de lămâie şi limoncello, apoi zeama de lămâie şi bate-le uşor cu telul cât să se amestece.

 

Mai multe reţete pe avantaje.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Bauturi/ cocktail-uri