Cursuri de puericultura obligatorii pentru parinti

Potrivit unui proiect de lege adoptat recent de Senat, copiii ar putea fi scosi din maternitate doar dupa ce parintii vor trece printr-un curs de puericultura obligatoriu.

Astfel, atat mamele cat si tatii ar putea fi obligati sa asiste la un curs de instruire ce poate dura si doar 30 de minute, prin care li se ofera informatii esentiale legate de bebelus.

Copiii nu ar putea fi scosi din maternitate fara efectuarea acestui curs

Informatiile cuprinse in cursul de puericultura obligatoriu prevazut in proiect, tin de cursuri de baza de prim ajutor, sindromul copilului scuturat, siguranta copilului in timpul transportului si vaccinarea celui mic.

Ovidiu Raetchi, initiatorul proiectului de lege, a propus realizarea acestui curs in colectiv, in grupuri in care pot fi si cate 20 de parinti, obligati sa urmareasca un material video informativ.

Initiativa vine in contextul in care in Romania, rata de mortalitate infantila este de doua ori mai mare decat media europeana.

In prezent, parintii pot urma un curs de puericultura atat in maternitate, cat si la medicul de familie sau la diferite evenimente organizate de companii ce se adreseaza parintilor. In urma acestui curs, tatal primeste o diploma cu ajutorul careia poate obtine 10 zile suplimentare de concediu platit, dupa nasterea bebelusului.

Proiectul legislativ a trecut de Senat si urmeaza sa intre in dezbateri in Camera Deputatilor.

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere