Cuvintele care pot marca vieți. Cum i-au frânt inima unei fetițe de trei ani

Răutatea oamenilor pare să nu țină cont de vârstă. Samara, o fetiță de trei ani, a fost protagonista unei întâmplări pe care probabil și-o va aminti toată viața. Micuța a aflat de la o vârstă atât de fragedă ce este rasismul.

Samara, ca multe alte fetițe de vârsta ei, este înnebunită după desenele animate Frozen. Într-o zi, mama ei a vrut să-i facă o surpriză și a dus-o într-un centru comercial din Melbourne, unde avea loc un eveniment Disney pentru copii. Și pentru ca ziua să fie și mai specială, micuța s-a costumat în personajul ei preferat, prințesa Elsa. Totul urma să fie minunat, iar mama era mai emoționată decât copila.

Din păcate, magia a fost spulberată imediat ce au ajuns. O femeie, mamă a două fete, s-a întors către Samara și i-a spus: 'Nu înțeleg de ce ești îmbrăcată așa. Elsa nu este negresă!'

Rachel, mama Samarei, a reacționat imediat: 'I-am cerut să-mi explice ce a vrut să spună prin acel comentariu, dar în acel moment una dintre fiicele femeii s-a postat în fața mea și, arătând spre Samara, a zis ‘ești negresă și negrii sunt urâți'.

Rachel a încercat să ignore răutățile și a mers mai departe cu fiica ei ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Copila însă a fost marcată, a izbucnit în lacrimi și a întrebat-o de ce este neagră. Mai mult, în următoarele zile a fost foarte abătută și chiar a stat departe de ceilalți copii.

Ajunsă acasă, Rachel a scris despre cele întâmplate pe Facebook, iar postarea ei a devenit virală.

'Este trist că rasismul există și generația viitoare este contaminată cu el. Nu ne naștem rasiști, rasismul îl învățăm. Este un rău ce poate fi evitat', a scris femeia.

Spre surprinderea lor, au primit suport și au fost încurajate de oameni din lumea întreagă. Ba chiar unul dintre ziarele australiene a vrut ca micuța Samara să apară pe prima pagină, îmbrăcată în costumul Elsei. Și ca finalul să fie demn de o prințesă, micuța a fost invitată de reprezentanții Disney să apară în show-ul 'Disney on Ice'.

Sursa: thecourier.com.au

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie