Daisy-May Demetre, prima fetiţă model cu picioare amputate

Daisy-May Demetre, o fetiţă în vârstă de 9 ani din Marea Britanie, cu ambele picioare amputate, a impresionat întreaga lume a modei printr-o apariţie uluitoare la London Fashion Week.

Daisy-May Demetre s-a născut în Birmingham, Marea Britanie, cu hemimelie fibulară, o maltformaţie a picioarelor ce constă în lipsa fibulei, unul dintre cele două oase ale gambei. Din cauza acestei afecţiuni grave, micuţei Daisy-May i-au fost amputate ambele picioare de la genunchi când avea doar 18 luni. După amputare, fetiţei i s-au pus două proteze cu ajutorul cărora a început uşor, uşor să se poată deplasa.

A fost greu, dar nu imposibil

Mersul a fost o operaţiune de şapte ori mai dificil de învăţat pentru ea. Dar a reuşit', a spus Alex Demetre, tatăl fetei, potrivit bbc.com.

Însă toate obstacolele prin care a fost nevoită să treacă încă din primele clipe din viaţă nu au oprit-o să se bucure de toate oportunităţile pe care destinul avea să i le scoată în cale.

În jurul vârstei de 9 ani, micuţa a urcat ca model pentru una dintre cele mai mari case de modă pentru copii, Lulu et Gigi Coture, pe podiumul London Fashion Week. Micuţa a impresionat publicul cu pofta ei de viaţă şi cu o atitudine demnă de lăudat. Pentru că ieşirea ei pe podium a reuşit aibă un impact atât de puternic asupra publicului şi pentru că a fost primul model copil cu picioare amputate din lume, designerii vestimentari de la Lulu et Gigi Coture au decis să o desemneze ambasador al casei de modă.

Întrebat ce l-a determinat să ia o astfel de decizie, directorul de creaţie al  casei de modă, Eni Hegedus-Buiron, a avut un răspuns emoţionant. M-au întrebat dacă mi s-a părut în regulă să accept un copil cu picioarele amputate în spectacolul meu. Şi am rămas şocat. Eu cred că un copil este un copil şi acesta este singurul lucru care îl face frumos şi perfect, nimic mai mult', a declarat Hegedus-Buiron.

Povestea micuţei a devenit instant virală pe reţelele de socializare, acolo unde tatăl ei se ocupă personal de administrarea contului ei.

Debordează de energie şi este o adevărată inspiraţie pentru noi şi pentru întreaga lume. Sunt sigur că nimic nu o va împiedica să reuşească în viaţă tot ce îşi propune', a mai spus Alex Demetre.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau