De acum toți copiii pot să fie “cool” la școală

Asociația Părinților Isteți, împreună cu colaboratorii săi permanenți, specializați în psihologia copilului și în prevenirea și combatearea bullyingului, Adriana Mitu și Gabriela Maalouf, lansează cartea Cum să fii cool la școală' – Educație fără bullying, editată de Bookzone. Recomandată copiilor de 8-12 ani, într-un format pe placul copiilor, cu ilustrații moderne realizate de Șerban Andreescu, cartea conține poveștile cu cazurile cele mai întâlnite de bullying în mediul școlar, este ușor de citit și plină de provocări și jocuri de autocunoaștere.

Cartea îi poate inspira deopotrivă și pe părinții și profesorii care vor să facă o educație fără bullying și să prevină agresiunile din mediul școlar primar și gimnazial. Beneficiind de experiența specialiștilor, care au lucrat la legea care previne bullyingul în România, cartea este un sprijin valoros pentru copii, pentru toți cei implicați în prevenirea și rezolvarea cazurilor de bullying în mediul educațional.

Această carte, bine documentată este realizată de câțiva dintre specialiștii cu care am lucrat la legea de prevenire a bullyingului în rândul copiiilor și la normele de aplicare a acestei legi în școli. După 4 ani de muncă colaborativă susținută avem acum și o carte – resursă pentru copii cu bune practice de prevenire a bullyingului, pentru mai multă armonie în mediul educațional din România', Nadia Tătaru – Președinta Asociației Părinților Isteți și co-fondatoarea Itsy Bitsy FM.

Cartea Cum să fii cool la șoala' ajunge ușor la sufletul copiilor, căci conține povestiri cu personaje implicate în diverse genuri de situații, din care învață să recunoască tipurile de bullying, cum pot apela la sprijinul adulților din viață lor, cum pot să fie martori activi implicați în prevenirea bullyingului, cum se pot ajuta și cum își pot ajută prietenii să nu devină victimele bullyingului. Cartea se bucură deja de susținerea părinților care au citit-o și a influencerilor care s-au confruntat cu această problema în copilăria lor.

Și eu am fost victimă a bullyingului în copilărie, de aceea acum fac tot ce pot să fiu alături de copiii mei, să ajut ca ei să nu treacă prin acest gen de experiențe. În copilăria mea aveam bullying la școală sau pe stradă, și mă descurcăm cum puteam. Astăzi există și mediul on-line și lucrurile s-au complicat. Mă bucur însă că acum a fost scrisă această carte special pentru copii, din care ei vor învață mai ușor cum pot face față acestor provocări de tip bullying, alături de părinții și profesorii lor.” spune Călin Goia – solist Trupa Voltaj și liderul Voltaj Academy.

Ultimul capitol al cărții este dedicat adulților de încredere din viața copiilor școlari, către care aceștia sunt încurajați să se deschidă, și conține informații-resursă despre legislația care previne și combate bullyingul, precum și programe sociale care le pot fi de ajutor în cazul în care se confruntă cu acest fenomen.

Conținutul cărții a fost coordonat de Asociația Părinților Isteți, care militează din 2017 pentru prevenirea și combaterea bullying-ului în rândul copiilor din România, fiind co-inițiatoare alături de Itsy Bitsy, a campaniei strategice naționale de prevenire a bullying-ului. Specialiștii Asociației Părinților Isteți fac parte din echipa care a elaborat Legea și Normele metodologice de implementare a legii de prevenire a bullying-ului și a lucrat la ghidurile de implementare a acestor norme în toate instituțiile de educație preuniversitară din România.

Cartea Cum să fii cool la școală' – Educație fără bullying este cel mai recent proiect al Asociației Părinților Itseti, care a organizat până acum  numeroase evenimente și demersuri de prevenire a bullying-ului adresate cadrelor didactice, părinților și copiilor:

·         campania socială «Bullying-ul începe acasă și se continuă la școală» (2017)

·         și campaniile de prevenire a bullying-ului adresate cadrelor didactice Grădinițe fără Bullying' (2017) și Școli fără Bullying' (2018),

·         conferința pentru cadre didactice Educație fără bullying în sectorul 3', la care au participat peste 700 de cadre didactice din toată țară, emisiunile radio și on-line Educație fără bullying' cu Gabriela Maalouf, psiholog școlar etc. 

Mai multe detalii despre proiectele de prevenire a bullyingului susținute de Asociația Părinților Isteți sunt pe www.educatiefarabullying.ro.

Cartea Cum să fii cool la școală' poate fi comandată aici 

Despre autori:

Gabriela Maaloufeste psiholog școlar cu experiență de peste 10 ani în lucrul cu copiii, psihoterapeut și primul practician NLP din România, care s-a specializat în programare neurolingvistică pentru copii și părinți, în Marea Britanie. Îmbinând omul și specialistul, Gabriela a creat o serie de ateliere atât de dezvoltare personală, cât și profesională pentru a-i ajută pe cei ce vor să își atingă potențialul maxim. Combinând diverse teorii specifice, a lansat în România teoria Parentingului Personalizat, plecând de la practică și ajungând la teorie. Participând la aceste ateliere, părințîi își vor găși singuri calea spre o relație benefică și eficientă în familie. 

Adriana Mitu este Psiholog, Psihoterapeut specializat în cadrul Institutului European pentru Psihoterapia Copilului și Adolescentului, fondatoarea Centrului EDUC, autoarea unor povești terapeutice și specialist în Campania Educație fără bullying, inițiată de Asociaţia Părinţilor Isteţi, fiind și coautoare a normelor metodologice, care au că scop aplicarea legii pentru intervenția în situațîi de bullying la școală. Adriana se implică în proiecte cu impact social, susțînând și programe pentru pregătirea cadrelor didactice și elevilor, pe tematică bullying-ului în şcoli şi grădiniţe, corporate, având că misiune să contribuie la înțelegerea și promovarea importanței sănătățîi mintale că factor-cheie în viața oamenilor, fie ei copii, adolescenți sau adulți.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Timp liber