De cate scutece ai nevoie in primul an de viata al bebelusului | Tabel estimativ

Una din pregatirile pe care multi parinti alegi sa le faca e sa isi faca un stoc cat mai numeros de scutece, inainte ca cel mic sa vina acasa de la maternitate. Insa de cate scutece ai nevoie in primul an, si ce in masuri ar trebui sa le cumperi, incat sa nu irosesti banii.

Cand vine vorba de pregatirea pentru viata alaturi de un bebelus, scutecele sunt o prioritate si multi parinti aleg sa le cumpere cat mai din timp, mai ales ca le pot gasi la preturi mai avantajoase in anumite momente si isi pot face provizii pentru mai multe saptamani.

Dar de cate scutece are nevoie un copil in primul an de viata?

Prima luna (0-1 luni)

In primele 4 saptamani, bebelusul poate murdari pana la 12 scutece zilnic. La aceasta varsta, bebelusul cantareste aproximativ 3.6 kg, daca este baietel, respectiv 3.4 kg, daca e fetita. In acest punct, bebe are nevoie de scutece marimea nou nascut, nr. 1.
Astfel in prima luna ajungi sa consumi aproximativ 360 de scutece.

Lunile 1-3 de viata

De la o luna incepand, pana in cea de-a treia luna de viata, bebe foloseste cca 10 scutece pe zi.
Acum copilul cantareste intre 4 si 6,4 kg si ajunge sa consume intr-un interval de 60 de zile 600 de scutece nr. 2, deci 300 de scutece pe luna.

De la 3 la 6 luni

Odata trecut de pragul de 3 luni si pana la sase luni, bebe ajunge sa cantareasca intre 5.4 si 8 kg, consumand in medie 7 scutece nr. 3 pe zi, pana la varsta de 6 luni.
Astfel, rezulta un numar de cca 630 de scutece nr 3 in 3 luni, deci putin peste 200 de scutece pe luna.

De la 6 luni la un an

Din luna a sasea de viata, pana cand micutul implineste un an, consumul de scutece (nr 4 si 5) se reduce la 6-3 pe zi, pe masura ce trec lunile.
In total, in aceasta perioada, bebe ajunge sa consume intre 150 si 90 de scutece pe luna.

Cifrele mentionate sunt estimative si pot varia, in functie de fiecare bebelus in parte, de greutate si de starea de sanatate. Totodata, si masurile scutecelor sunt orientative, iar in cazul unor copii exista posibilitatea ca acestea sa nu se potriveasca.

Din acest motiv, e recomandat ca familiile ce urmeaza sa intampine un nou-nascut si fac provizii de scutece, sa nu cumpere foarte multe scutece de cea mai mica dimensiune, caci e posibil ca bebelusului sa nu i se potriveasca decat cel mult cateva zile, sau chiar deloc.

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul