De ce apar și cum tratezi durerile de spate

Durerile de spate pot fi cauzate de osteoporoză, scolioză, cifoză sau lordoză, de spondiloză sau spondiloartroză, boli ale cartilajului articulațiilor de la nivelul coloanei vertebrale, de probleme ale rinichilor sau de schimbările hormonale și modificarea centrului de greutate, asociate cu sarcina, ori de excesul de kilograme. Uite însă ce altceva mai cauzează durerile de spate:

 

Dacă nu ai avut probleme cu durerile de spate înainte de sarcină, în timpul celor 9 luni, precis ai făcut cunoștință cu durerile de spate. Ele sunt cauzate, de cele mai multe ori, de schimbările hormonale din timpul sarciniii, combinate cu kilogramele în plus, care schimbă centrul de greutate al corpului.

Pentru că în primul an după nașterea bebelușului, de cele mai multe ori îl cari în brațe (așezat sau nu în port-bebe), ceea ce crează tensiune musculară și întinderea ligamentelor, durerile de spate se intensifică, deseori până la a deveni o constantă (extrem de neplăcută) în viața ta.

Cum poți scăpa de durerile de spate?

dureri spateCe trebuie să știi este că durerile de spate nu trec 'de la sine'. Masajele efectuate de către un specialist kinetoterapeut, tratamente balneare, împachetări cu nămol, gimnastica medicală efectuată sub supravegherea unui specialist, exerciții de pilates sau yoga,  masajele cu pietre calde sau ședințele de acupunctură pot ameliora durerile de spate.

Dacă te confrunți de ceva vreme cu durerile de spate, este bine să îți supraveghezi și greutatea, kilogramele în exces putând fi o cauză a acestei neplăceri. Dacă ai depășit limita superioară de greutate, fiecare kilogram pe care îl cari în plus exercită o presiune mai mare asupra coloanei.

Daci ai 1,68 și 80 de kilograme spatele tău (și întreaga osatură trebuie să suțină nu numai greutatea normală a corpului tău – care ar trebui să se situeze în jurul valorii de 60-64 de kilograme, ci și un întreg 'sac de cartofi' – ceea ce uzează coloane și oasele.

Ce semnificație au durerile de spate?

Adepții teoriei conform căreia fiecare boală are o traducere în plan psihoemoțional cred că durerile de spate simbolizează teama de viitor și senzația că nu ai un sprijin în viață.

Durerile de spate din partea superioară sunt asociate cu sentimentul de lipsă de susținere durerile de spate 3emoțională din partea partenerului, în timp ce durerile din partea de mijloc a spatelui sunt cauzate de vinovății legate de fapte sau comportamente trecute sau de temeri în legătură cu banii (fondate sau nu). Durerile de spate mai pot fi cauzate și de lucrurile pe care le ții ascunse (secretele pe care le dai la spate) sau de refuzul de a vedea ce se petrece 'în spatele tău'. Odată rezolvate aceste conflicte emoționale, durerile de spate vor trece ca prin minune, crede Louise Hay, autoarea cărții 'Poți să-ți vindeci viața'.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin